Ειδική έκδοση της Mustang Mach-E GT για την Ευρώπη

Η Mustang Mach-E GT είναι ένα από τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της Ford, το οποίο έχει υψηλή ζήτηση ακόμα και στην ευρωπαϊκή αγορά. Για αυτό το λόγο οι Αμερικάνοι προχώρησαν στην κατασκευή μιας ειδικής περιορισμένης έκδοσης θέλοντας να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τη ζήτηση του μοντέλου. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τη Shelby Mustang Mach-E GT, η οποία δημιουργήθηκε προς τιμήν του Carroll Shelby για να γιορτάσει τα 100 χρόνια.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει εντοπίζονται στα κομμάτια από ανθρακονήματα όπως η μάσκα, το καπό, τα καπάκια των καθρεπτών και τις επενδύσεις των θυρών στο εσωτερικό. Παράλληλα υπάρχουν τα νέα ελατήρια που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 25 χιλιοστά, ενώ υπάρχουν και οι νέες ζάντες αλουμινίου με το μαύρο χρώμα. Στη νέα Shelby Mustang Mach-E GT υπάρχει το σύστημα Active Performance Sound, το οποίο διαθέτει ένα σύστημα εξωτερικών ηχείων της Borla δημιουργώντας το θόρυβο του κινητήρα και της εξάτμισης, από μια Shelby Mustang.

Φυσικά, υπάρχουν τα λογότυπα της Shelby, ενώ βλέπουμε τα μπλε σκούρα αυτοκόλλητα. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα πατάκια της Shelby, καθώς και το ειδικό ταμπελάκι με την αρίθμηση του κάθε μοντέλου. Ο χρωματισμός του αυτοκινήτου είναι λευκός, ενώ υπάρχει το μαύρο καπό, η μαύρη οροφή και τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών για να δημιουργείται αντίθεση.

Από μηχανικής πλευράς δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αφού διατηρούνται οι δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 487 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 87,6 κιλά. Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν, αφού όπως ανακοίνωσε η Shelby θα κυκλοφορήσουν μόλις 100 κομμάτια στην ευρωπαϊκή αγορά, με τις πρώτες να αναμένονται τον Ιούλιο. Όσο για την τιμή; Η Mustang Mach-E GT στην ελληνική αγορά κοστολογείται 85.760€, ενώ η Shelby για το πακέτο που προσφέρει θέλει άλλα 25.000€.