Ειδική έκδοση για τα 40 χρόνια του Golf GTI

Ειδική έκδοση για τα 40 χρόνια του Golf GTI

Το Golf GTI θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά μοντέλα της Volkswagen. 40 ολόκληρα χρόνια το γερμανικό μοντέλο ξέρει πώς να προσφέρει το απόλυτο στους κατόχους του. Τώρα οι Γερμανοί, για να ευχαριστήσουν ακόμη περισσότερο τους οπαδούς του Golf, δημιούργησαν μια επετειακή έκδοση με την ονομασία Clubsport Edition 40.

Οι αλλαγές δεν είναι πολλές, όμως είναι αισθητές, αφού υπάρχει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο με καινούργιο προφυλακτήρα εμπρός, πλαϊνές ποδιές, πίσω διαχύτη και αεροτομή. Επιπλέον, στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα με δέρμα Alcantara, ενώ στις θύρες ξεχωρίζει ο καρό συνδυασμός.

Μηχανικά το Golf GTI Clubsport Edition 40, τροφοδοτείται από τον TFSI κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 265 ίππους, ενώ με το overboost ανεβαίνει στους 290. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 6,3”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Τέλος, η συγκεκριμένη έκδοση θα διατεθεί μόνο στη Μεγάλη Βρετανία σε 1.000 κομμάτια, τα οποία είναι ήδη περιζήτητα.