Ο Max Verstappen έφτασε σε μια εύκολή νίκη στο Ισπανικό GP. Ο Ολλανδός όπως ξεκίνησε έτσι και τερμάτισε δείχνοντας να μην έχει κανέναν ανταγωνισμό από κάποιον άλλο πιλότο. Ο Verstappen σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Οι αναβαθμίσεις της Mercedes έφεραν άμεσα αποτελέσματα με τους Hamilton και Russell να βρίσκονται στις θέσεις 2-3.

Σβήνοντας τα 5 κόκκινα φώτα ο Max Verstappen έφυγε καλά δεχόμενος όμως την πίεση από τον Sainz, όμως έμεινε στη δεύτερη θέση. Πιο πίσω υπήρξε η επαφή του Norris με τον Hamilton με αποτέλεσμα να σπάσει η εμπρόσθια πτέρυγα του Βρετανού οδηγού της McLaren. Την ίδια ώρα ο Alonso ανέβαινε στην 6η θέση, ενώ ο Russell στην 7η. Στον δεύτερο γύρο ο Norris Μπήκε στα pit αλλάζοντας πτέρυγα και ελαστικά, ενώ την ίδια ώρα ο Perez περνούσε τον Piastri ανεβαίνοντας στην 10η θέση.

Στον 6ο γύρο ο Perez πέρασε τον Hulkenberg ανεβαίνοντας στην 9η θέση. Στον 8ο γύρο ο Hamilton πέρασε τον Stroll ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση, ενώ την ίδια ώρα ο Russell περνούσε τον Alonso ανεβαίνοντας στην 6η θέση. Στον 11ο γύρο ο Russell πέρασε τον Ocon ανεβαίνοντας στην 5η θέση. Στον 14ο γύρο ο Ocon μπήκε στα pit, ενώ στον 15ο μπήκε στα pit και ο Stroll. Στον 16ο μπήκε στα pit ο Sainz, με τον Hamilton πλέον να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Στον 17ο γύρο ο Leclerc μπήκε στα pit, ενώ το ίδιο έκανε και ο Piastri στον 18ο γύρο. Στον 19ο γύρο ο Sainz πέρασε τον Gasly ανεβαίνοντας στην 6η θέση. Μετά τον χορό στα pit στον 22ο γύρο η πρώτη τετράδα ήταν Verstappen, Hamilton, Russell και Perez, οι οποίοι ήταν και οι μοναδικοί που δεν είχαν μπει στα pit μέχρι εκείνη την ώρα. Στον 24ο γύρο ο Norris μπήκε στα pit, ενώ ακολούθησαν οι Hamilton στον 25ο και Russell στον 26ο. Στον 27ο και στον 28ο γύρο μπήκαν στα pit οι Verstappen και Perez, ενώ την ίδια ώρα ο Hamilton περνούσε τον Sainz ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση.

Στον 31ο γύρο ο Verstappen πέρασε τον Alonso ανεβαίνοντας στην 8η θέση, ενώ στον 35ο γύρο ο Russell πέρασε τον Sainz ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση. Στον ίδιο γύρο ο Stroll μπήκε στα pit, ενώ ένα γύρο μετά ακολούθησε ο Ocon. Στον 42ο γύρο βρέθηκαν στα pit οι δύο Ferrari με τους Sainz και Leclerc, ενώ ακολούθησαν στον 45ο γύρο ο Alonso και στον 46ο γύρο ο Russell. Στον 48ο γύρο ο Alonso πέρασε τον Zhou ανεβαίνοντας στην 9η θέση, ενώ ένα γύρο μετά πέρασε τον Tsunonda ανεβαίνοντας στην 8η θέση.

Στον 51ο γύρο ο Hamilton μπήκε στα pit όπως και ο Perez, ενώ ο Alonso πέρασε τον Ocon ανεβαίνοντας στην 7η θέση. Στον 53ο γύρο ο Verstappen μπήκε στα pit, ενώ στον 62ο γύρο ο Tsunonda δέχθηκε ποινή 5”. Έτσι φτάσαμε στην καρό σημαία με τον Verstappen να φτάνει σε μια πολύ εύκολη νίκη και τις δύο Mercedes των Hamilton και Russell να βρίσκονται στις θέσεις 2-3. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Sergio Perez, ενώ την πρώτη 5άδα συμπλήρωσε ο Carlos Sainz. Τέλος, στην 6η και 7η θέση βρέθηκαν οι δύο Aston Martin Aramco-Mercedes με τους Lance Stroll και Fernando Alonso.

Οι 10 πρώτοι του Spain GP

ΘέσηΟδηγόςΑυτοκίνητοΧρόνος
1.Max VerstappenRed Bull Racing-Honda RBPT1:27:57.940
2.Lewis HamiltonMercedes+24.090
3.George RussellMercedes+32.389
4.Sergio PerezRed Bull Racing-Honda RBPT+35.812
5.Carlos SainzFerrari+45.698
6.Lance StrollAston Martin Aramco-Mercedes+63.320
7.Fernando AlonsoAston Martin Aramco-Mercedes+64.127
8.Esteban OconAlpine-Renault+69.242
9.Zhou GuanyuAlfa Romeo-Ferrari+71.878
10.Pierre GaslyAlpine-Renault+73.530

Η βαθμολογία της F1