Ευχάριστα τα νέα για τους κατόχους της Porsche Taycan μοντέλο 2020, αφού όπως αποκάλυψε η γερμανική εταιρεία θα αναβαθμίσει δωρεάν τα συγκεκριμένα μοντέλα. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει πιο προηγμένο σύστημα πλοήγησης με πληροφορίες για τη κυκλοφορία, αλλά και πιο εύκολη αναζήτηση των σταθμών φόρτισης εντός και εκτός του δικτύου της Porsche.

Επιπλέον, το νέο λογισμικό που θα εγκατασταθεί βελτιστοποιεί το Launch Control, ενώ μειώνει το χρόνο του 0-200 στα 9,6”. Όσα μοντέλα έχουν ενεργή ανάρτηση αέρα θα διαθέτουν πλέον τη λειτουργία Smartlift, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να προγραμματίσει όποτε θέλει το αυτοκίνητο του να έχει αυξημένο ύψος, όπως για παράδειγμα σε ένα δρόμο που διαθέτει σαμαράκια.

Μια ακόμη επιλογή της αναβάθμισης θα είναι ότι ο οδηγός θα μπορεί να ρυθμίσει πόσο ποσοστό επί τις εκατό θέλει να φορτίσει η μπαταρία του αυτοκινήτου, ενώ θα μπορεί εάν θέλει να μειώσει την ταχύτητα φόρτισης από 270 kW σε 200 kW. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει και ασύρματο Apple CarPlay, ενώ προστίθενται τα συστήματα Power Steering Plus, Active Lane Keep Assist και Porsche InnoDrive. Τα τρία παραπάνω συστήματα θα προσφέρονται μέσω μηνιαίας συνδρομής και θα έχουν μια δοκιμαστική περίοδο τριών μηνών για δοκιμή.

Σίγουρα, όλα τα παραπάνω είναι πολύ δελεαστικά για όσους κατέχουν τη συγκεκριμένη Porsche Taycan, αφού μια τέτοια αναβάθμιση τους γλυτώνει από περισσότερα έξοδα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων είναι να προσέλθουν σε μια αντιπροσωπεία της Porsche και να αφήσουν το αυτοκίνητο τους για δύο ημέρες, αφού όλη η αναβάθμιση γίνεται μέσω over-the-air.