Το νέο SUV της Alfa Romeo, το οποίο παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Los Angeles (Alfa Romeo Stelvio), είναι πλέον διαθέσιμο, όπως ανακοίνωσε η ιταλική φίρμα. Η Alfa Romeo Stelvio First Edition διαθέτει σπορ εμφάνιση, έχοντας ξεχωριστό στιλ, ενώ η υπεροχή της φαίνεται μέσω του τεχνολογικού εξοπλισμού, που το φέρνει στην κορυφή της κατηγορίας των μεσαίου μεγέθους SUV.

Η εξαιρετική λειτουργικότητα και η άνεση κάνει κάθε διαδρομή μια μοναδική εμπειρία για όσους βρίσκονται στο εσωτερικό του. Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, λεπτομέρειες με πραγματικό ξύλο, δερμάτινο τιμόνι, χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων αλουμινίου, προβολείς Bi – Xenon, χρωματιστές δαγκάνες φρένων και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που προσφέρει η Stelvio First Edition.

Ο κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 280 ίππους είναι αυτός που θα τοποθετηθεί σε όλες τις Stelvio First Edition, με τη ροπή να φτάνει τα 40,7 κιλά. Η κίνηση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος All – Wheel – Drive και του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της Alfa Romeo. Τέλος, το 0 – 100 ολοκληρώνεται σε 5,7”, κάτι που το κάνει το πιο γρήγορο στην κατηγορία του, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ/ώρα.

Το σύστημα Q4 για τη νέα Alfa Romeo Stelvio εγγυάται τα πλεονεκτήματα του All – Wheel – Drive kαι την οδηγική απόλαυση ενός αυτοκινήτου με την κίνηση στους πίσω τροχούς. Η αρχιτεκτονική περιλαμβάνει ένα ενεργό κιβώτιο ταχυτήτων, με το εμπρός διαφορικό να έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στη διαχείριση ταχείας απόκρισης για υψηλά επίπεδα ροπής, με ένα συμπαγές ελαφρύ προγραμματισμό.

Το Q4 παρακολουθεί συνεχώς πολλές παραμέτρους για τη βελτιστοποίηση της κατανομής της ροπής μεταξύ των δύο αξόνων. Σε κανονικές συνθήκες πρόσφυσης, η Stelvio First Edition με σύστημα Q4 δρα με την πίσω κίνηση, με όλη τη ροπή να αποστέλλεται στον πίσω άξονα. Καθώς οι τροχοί πλησιάζουν το όριο της πρόσφυσης τους, το σύστημα μεταφέρει μέχρι το 50% της ροπής στο μπροστινό άξονα. Αυτό μεταφράζεται σε καλύτερο έλεγχο και  ευστάθεια στις στροφές. Τέλος, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε τις τιμές στη χώρα μας, η τιμή της Stelvio First Edition υπολογίζεται να ξεπεράσει τις 60.000€.