Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η Mazda παρουσίασε το νέο SUV με την ονομασία CX-30, το οποίο τοποθετείται ανάμεσα στο μικρότερο CX-3 και στο μεγαλύτερο CX-5. Οι Ιάπωνες της Mazda το τοποθετούν κόντρα στο μεγάλο δέος της κατηγορίας το Nissan Qashqai και ελπίζουν πως μπορεί να πετύχει και να το αντιμετωπίσει.

Η πρώτη ματιά δείχνει ένα Coupe SUV, το οποίο θέλει να έχει έναν άγριο χαρακτήρα σε σχέση με τα συνηθισμένα.  Το μήκος φτάνει τα 4,39 μέτρα, το πλάτος τα 1,79 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,65 μέτρα. Η μεγάλη μάσκα με το σήμα της ιαπωνικής εταιρείας και τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα φώτα ημέρας, αλλά και οι νευρώσεις στο καπό δείχνουν ένα διαφορετικό μοντέλο σε σχέση με το CX-3. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, καθώς και τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα, μαζί με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό το νέο μοντέλο ξεχωρίζει από το αεροδυναμικό σχήμα με το τριάκτινο τιμόνι και τα χειριστήρια που κάνουν παιχνίδι τη ζωή του οδηγού. Η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ ο πίνακας οργάνων παραμένει με το κλασσικό αναλογικό σχέδιο, με τις λευκές βελόνες. Ο χώρος αποσκευών είναι 430 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων ξεπερνά τα 1.400 λίτρα.

Μηχανικά όλες οι εκδόσεις εκτός από τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου θα διαθέτουν και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα, το οποίο θα λειτουργεί με μπαταρία 24 Volt. Συνολικά θα υπάρχουν τρεις κινητήρες βενζίνης και ένας πετρελαίου. Η βασική έκδοση της βενζίνης αποτελείται από το SkyActiv-G κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων. Για όσους δεν αρκούνται υπάρχουν και οι SkyActiv-G 2 και 2,5 λίτρων, ενώ από πλευράς πετρελαίου θα διατίθενται ο SkyActiv-D χωρητικότητας 1,8 λίτρων. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων ή με το αντίστοιχο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Το νέο Mazda CX-30 υπόσχεται πως θα ανταπεξέλθει σε όσες δυσκολίες του παρουσιαστούν εντός και εκτός δρόμου προσφέροντας μια απολαυστική εμπειρία τόσο στον οδηγό, όσο και στους επιβάτες. Τέλος, οι πωλήσεις του νέου SUV της Mazda θα ξεκινήσουν μέσα στο έτος με τους Ιάπωνες να είναι αισιόδοξοι.