Η Άγγλο-Αυστραλιανή εταιρεία Brabham παρουσίασε το νέο μοντέλο που δημιούργησε με την ονομασία BT62 Competition. Η συναρμολόγηση του αυτοκινήτου ολοκληρώθηκε, με το νέο μοντέλο να είναι έτοιμο για να σταλεί στη Μεγάλη Βρετανία όπου και θα αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα Britcar Endurance 2020. Ο κατασκευαστής δηλώνει πως πρόκειται για ένα υπέρ-αυτοκίνητο και οι θεατές είναι σίγουρο πως θα εκπλαγούν.

Για να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο μοντέλο η εταιρεία χρησιμοποίησε τη γνώση που έχει από προηγούμενος δεσμούς με τις Ferrari, McLaren, Aston Martin, Koenigsegg, Tesla και General Motors. Από την όψη βλέπουμε πως πρόκειται για ένα εκπληκτικό Super Car, με τα ανοίγματα στο καπό να προσφέρουν καλύτερη ροή του αέρα και ψύξη στον κινητήρα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή που δίνει καλύτερα κρατήματα.

Στο εσωτερικό που είναι καθαρά διαμορφωμένο ως αγωνιστικό υπάρχουν τα bucket καθίσματα και το τιμόνι που θυμίζει κάτι από Formula 1. Μηχανικά το νέο Brabham BT62 Competition, τροφοδοτείται από το V8 κινητήρα χωρητικότητας 5,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 700 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 67,9 κιλά. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του 6τάχυτου διαδοχικού κιβωτίου.

Το νέο Brabham BT62 Competition αναμένεται να γίνει ανάρπαστο, αφού θα κυκλοφορήσουν μόλις 70 κομμάτια. Σαφώς και θα είναι για λίγους, αφού η τιμή του ορίστηκε στις 750.000£ ή στα 847.629€. Πάντως για όποιον ενδιαφέρεται το νέο μοντέλο θα έρθει στην Ευρώπη, ενώ κάποια κομμάτια θα πάνε σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Μπορεί να μην το δούμε στην Ελλάδα, αλλά όποιος το αποκτήσει είναι σίγουρο πως θα το απολαύσει και με το παραπάνω.