Όταν ακούει κάποιος την έκφραση M4, το μυαλό του είναι φυσικό να πάει στη BMW. Πόσο μάλλον να είναι και συλλεκτική έκδοση. Οι Γερμανοί ανακοίνωσαν τη BMW M4 Edition M Heritage, η οποία στην κυριολεξία θα είναι για λίγους. Ο λόγος τη συγκεκριμένης έκδοσης είναι για τιμήσουν οι Γερμανοί την αγωνιστική παράδοση στο DTM.

Το συλλεκτικό μοντέλο δεν έχει μεγάλες διαφορές από την M4 που κυκλοφορεί ήδη. Η οροφή είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, ενώ οι σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος μεγέθους 20” είναι σε γκρι χρώμα. Τρία θα είναι τα χρώματα επιλογής για τον υποψήφιο αγοραστή και είναι τα Laguna Seca Blue, Velvet Blue Metallic και Imola Red.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι συνώνυμο με τα δερμάτινα bucket καθίσματα που είναι και δίχρωμα. Στο ταμπλό η κατασκευή είναι από ανθρακονήματα, ενώ ειδικά ταμπελάκια με τον αριθμό της κάθε μια στο εσωτερικό αποκαλύπτουν για την έκδοση την οποία πρόκειται.

Μηχανικά τροφοδοτείται από το γνωστό V6 M TwinPower Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 450 ίππους. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 10 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 227 γρ/χλμ.

Σίγουρα είναι μια κατασκευή που ο καθένας μας θα ήθελε να είχε. Άλλωστε το να έχεις στην κατοχή σου ένα από τα μόλις 750 κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν είναι κάτι που εξιτάρει, αλλά και σε λίγα χρόνια θα το κάνει ανάρπαστο. Τι λέτε αξίζει μια βόλτα με τη BMW M4 Edition M Heritage;