Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., επίσημο αντιπρόσωπο της Nissan στην Ελλάδα, ανακοινώνει την ανάκληση 1.127 οχημάτων Micra (K14), με ημερομηνία παραγωγής από 01/10/2016 έως 14/11/2017. Το πρόβλημα εντοπίζεται στους αερόσακους.

Πιο συγκεκριμένα η Nissan εντόπισε ότι σε περίπτωση σύγκρουσης, εάν ανοίξει ο αερόσακος συνοδηγού, μπορεί να εμφανίσει σχίσιμο. Σε αυτή την περίπτωση το όχημα συνεχίζει να πληροί τους κανονισμούς για την προστασία των επιβατών στις μετωπικές συγκρούσεις, αλλά δεν πληροί τις τεχνικές απαιτήσεις της Nissan.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Nissan επιθυμούν, να γίνει αντικατάσταση του αερόσακου συνοδηγού με βελτιωμένο ανταλλακτικό, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στα τηλέφωνα 210–3489313 και 210–3489438.