Αβέβαιο το μέλλον του Volvo S60

Το Volvo S60 είναι ένα από τα οικογενειακά μοντέλα της σουηδικής εταιρείας. Κυκλοφορεί στην αγορά αυτοκινήτου ανελλιπώς από το 2000, όμως όπως όλα δείχνουν το μέλλον του κρέμεται από μια κλωστή. Αυτό συνέβη επειδή η ζήτηση του μειώνεται με ραγδαίο ρυθμό. Στη Μεγάλη Βρετανία το 2022 είχε χαμηλότερη ζήτηση κατά 51% σε σχέση με το 2021, με αποτέλεσμα οι Σουηδοί να αποφασίσουν να το αποσύρουν από τους καταλόγους.

Φυσικά, σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η αύξηση της ζήτησης των SUV μοντέλων. Οι Σουηδοί ανέφεραν πως ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το μέλλον του S60, αλλά και όσων μοντέλων διαθέτουν θερμικό κινητήρα. Όσον αφορά στη χώρα μας το Sedan μοντέλο υπάρχει κανονικά στον κατάλογο και οι παραγγελίες συνεχίζονται.

Για όποιον ενδιαφέρεται θυμίζουμε πως στη χώρα μας το υβριδικό μοντέλο διαθέτει τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 455 ίππους. Όσο για την τιμή; Το S60 Plus Bright και Plus Dark κοστολογείται στα 67.273€. Μπορεί το μέλλον να είναι αβέβαιο στην ευρωπαϊκή αγορά, όμως όποιος θέλει μπορεί να το αποκτήσει ακόμα.