Το Audi A8 εκτός από ένα δυνατό αυτοκίνητο θεωρείται και η λιμουζίνα της Audi. Το S8 ανήκει και αυτό στην κατηγορία των υπερπολυτελών αυτοκίνητων, όμως αγγίζει και τα όρια και των Super Car. Τώρα έρχεται η ώρα του S8 Plus, ενός ακόμα πιο δυνατού μοντέλου και από το S8. Το πολυτελές μοντέλο διαθέτει ότι ακριβώς ζητάει ένας απαιτητικός οδηγός, αλλά και ένας επιβάτης που θέλει την υπερπολυτέλεια.

audi s8 plus 3Η κατασκευή του έγινε από ανθρακονήματα Πλούσιος είναι ο εξοπλισμός του γερμανικού μοντέλου ακόμα και εξωτερικά, αφού προσφέρει σπορ διαφορικό, κεραμικούς δίσκους φρένων με το λογότυπο της Audi στις δαγκάνες, αερανάρτηση, τροποποιημένη εξάτμιση από την quattro, LED εμπρόσθια φωτιστικά σώματα και σκουρόχρωμα πίσω, αεροτομή και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, με διαστάσεις ελαστικών 275/35.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν αμέσως τα δερμάτινα καθίσματα με alcantara, κόκκινες ραφές και 22 διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, το δερμάτινο τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων. Η μεγάλη οθόνη αφής προσφέρεται μαζί με το MMI Navigation plus της Audi, το οποίο είναι πλήρες χαρτογραφημένο, ενώ 14 ηχεία της BOSE προσφέρουν τον τέλειο ήχο. Επιπλέον ο πίνακας οργάνων είναι γκρι με λευκές βελόνες δίνοντας μια διαφορετική αίσθηση.

audi s8 plus 2Μηχανικά το S8 Plus συνεργάζεται με το V8 TFSI κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 605 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 71,4 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3,8”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 305 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, με το αυτόματο κιβώτιο tiptronic των 8 σχέσεων τεχνολογίας Quattro.Με όλα αυτά τα στοιχεία το Audi S8 Plus γίνεται το πιο γρήγορο μοντέλο της γκάμας.

Το νέο υπερπολυτελές μοντέλο θα αρχίσει την παραγωγή του μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τη Γερμανία προς το τέλος του χρόνου. Όσο για την τιμή; Αυτή ορίστηκε στα 145.200€ για τη γερμανική αγορά, ενώ σχετικά μειωμένη θα είναι για τη Μεγάλη Βρετανία, αφού εκεί θα κοστίζει 137.000€. Βέβαια ανάλογα με τις προτιμήσεις τους καθενός η τιμή μπορεί να ξεφύγει αρκετά.