Η Audi γνωρίζει πολύ καλά πώς να κάνει το κοινό της και όχι μόνο να θέλει να αποκτήσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Το A6 Allroad μπαίνει αισίως στην τέταρτη γενιά του συμπληρώνοντας 20 χρόνια στην αγορά αυτοκίνητου. Το νέο A6 Allroad Quattro με τη νέα γενιά φέρνει και πάλι τον πρώτο χρωματισμό που χρησιμοποίησαν οι Γερμανοί το 1999. Πρόκειται για το ιδιαίτερο Gavial Green, το οποίο συμπληρώνει τη γκάμα των 10 χρωμάτων.

Το νέο A6 Allroad έχει μήκος 4,95 μέτρα, πλάτος 1,90 μέτρα, ύψος 1,50 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,93 μέτρα. Η μπροστινή όψη διακρίνεται από τη γνωστή μάσκα με τους κύκλους της γερμανικής φίρμας, τα LED φωτιστικά σώματα, καθώς και την απουσία των προβολέων ομίχλης. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και ο διαχύτης.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια φαίνεται αμέσως από τα δερμάτινα καθίσματα που συνδυάζονται με το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι και το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων. Οι δύο μεγάλες οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας δίνουν μεγάλη άνεση στις κινήσεις του οδηγού. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 565 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.680 λίτρα.

Μηχανικά υπάρχουν τρεις επιλογές, οι οποίες προσφέρονται από έναν πετρελαιοκινητήρα. Πρόκειται για τον ισχυρό TDI κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει στην πρώτη περίπτωση τους 231 ίππους και τα 50,9 κιλά ροπής, στη δεύτερη τους 286 ίππους και τα 63,2 κιλά ροπής και στην τρίτη και πιο δυνατή τους 349 ίππους και τα 71,3 κιλά ροπής. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης. Επιπλέον, υπάρχει και το σπορ διαφορικό. Φυσικά, όπως γίνεται με όλα τα τελευταία Audi και αυτό θα διαθέτει ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt και στις τρεις εκδόσεις.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του Audi A6 Allroad Quattro είναι ότι όταν κινείται με 35 χλμ/ώρα το αμάξωμα σηκώνεται κατά 4,5 εκατοστά από το έδαφος, ενώ στις ταχύτητες που είναι μεγαλύτερες των 120 χλμ/ώρα η ανάρτηση μπορεί να χαμηλώσει κατά 1,5 εκατοστά, μένοντας μόλις 12,4 εκατοστά ψηλότερα από το έδαφος. Η Audi πάντα προσπαθεί να δώσει το καλύτερο και το κάνει άλλη μια φορά προσφέροντας και την ειδική έκδοση 20 Years Allroad, η οποία διαθέτει ειδικούς χρωματισμούς στο αμάξωμα, νέες επενδύσεις στο εσωτερικό και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”.