Η Aston Martin V8 Vantage V600 όταν κυκλοφόρησε το 1998 είχε τις καλύτερες περγαμηνές για να γράψει τη δική της ιστορία στη βρετανική φίρμα. 20 χρόνια μετά η Aston Martin επαναφέρει την έκδοση V600, αυτή τη φορά στη V12 Vantage ελπίζοντας πως το νέο μοντέλο θα της δώσει ακόμη περισσότερη αίγλη.

Η Aston Martin V12 Vantage V600 συνδυάζει τη σύγχρονη απόδοση ενός αθλητικού αυτοκινήτου με διαχρονικό στυλ, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τη λογική των Vantage μοντέλων. Η V12 Vantage V600 είναι εμπνευσμένη από την αρχική έκδοση της V8 Vantage V600. Διαθέτει τη γνώριμη μεγάλη μάσκα της Aston Martin, έχοντας όμως μια μεγάλη καμπύλη και πιο φουσκωμένο καπό. Η κατασκευή από ανθρακονήματα μειώνει το βάρος της, ενώ η σφυρήλατες ζάντες από αλουμίνιο της προσδίδουν μια απαράμιλλη ομορφιά.

Το εσωτερικό της V12 Vantage V600 είναι ένα μείγμα ανθρακονημάτων και αλουμινίου. Τα ελαφριά δερμάτινα καθίσματα συνθέτουν ένα καινούργιο μοτίβο σε συνδυασμό με την κεντρική κονσόλα, ενώ το μαύρο χρώμα είναι το σήμα κατατεθέν δίνοντας μια πιο σκοτεινή δύναμη.

Μηχανικά διαθέτει το γνώριμο V12 κινητήρα χωρητικότητας 6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 600 ίππους. Το μηχανικό κιβώτιο των 7 σχέσεων προσφέρει εμπιστοσύνη κατά την οδήγηση, ενώ η διπλή πίσω αυτόματη ανάρτηση διαθέτει απόσβεση τριών σταδίων, που κάνει τους επιβάτες να νιώθουν άνετα στο εσωτερικό.

Για όποιον ήδη μπήκε σε σκέψεις θα πρέπει να βιαστεί, αφού σύμφωνα με τους Βρετανούς θα κυκλοφορήσουν μόλις 14 κομμάτια, 7 σε έκδοση Coupe και 7 σε Cabrio, ενώ η παράδοση αναμένεται να γίνει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2018. Όπως και να έχει ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να είναι για λίγους, αλλά είναι απόλυτα βέβαια πως όποιος τις αποκτήσει θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος.