Στις αρχές του έτους, η είδηση της εξαγοράς της Fiat από την Chrysler ερχόταν σαν κεραυνός εν αιθρία. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως πήγε να γίνει και τώρα με την πρόταση συνεργασίας που κατέθεσε η ιταλική εταιρεία στη GM. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Fiat – Chrysler, Sergio Marchionne, αναζητά εδώ και καιρό μια μεγάλη συμφωνία με μια αυτοκινητοβιομηχανία αντίστοιχης αίγλης και δύναμης.

gm 2Η General Motors διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το σχέδιο που είχε ο πρόεδρος της Fiat. Από την πλευρά τους οι Αμερικάνοι ήταν αρνητικοί σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας των δυο κολοσσών. Ο Marchionne γνωρίζοντας ότι παλαιότερα η Fiat είχε καλή συνεργασία με την Opel, η οποία είναι θυγατρική της, πίστευε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και σήμερα. Όμως, μετά την ένωση της Fiat με την Chrysler Jeep ήταν φύση αδύνατο να γίνει, δεδομένου ότι αποκλείεται να προέκυπτε συνεργασία μεταξύ GM και Jeep.

Ωστόσο, μετά την άρνηση της αμερικάνικης εταιρείας ο Ιταλός Πρόεδρος θα αναγκαστεί να στραφεί σε άλλες λύσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται πως εξετάζει εναλλακτικές, οι οποίες όμως δε θα είναι από το χώρο της αυτοκίνησης. Φήμες θέλουν το Marchionne να έχει ήδη ετοιμάσει πρόταση συνεργασίας στη Google. Τα τελευταία πειράματα της Google, τόσο με τα αυτοκίνητά της για αποτύπωση χαρτών, όσο και με το νέο μικρό αυτοκινούμενο, έχουν κινήσει το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών για συνεργασία. Εάν το πλάνο του ισχυρού άνδρα πετύχει και ενωθεί η Fiat με τη Google, τότε ίσως να μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα deal στη σύγχρονη οικονομία και ιστορία.