Μια δυσάρεστη είδηση έδωσε η Toyota στη δημοσιότητα, αφού ανακοινώθηκε ο θάνατος του Επίτιμου Προέδρου της Toyota Motor Corporation, Soichiro Toyoda, σε ηλικία 97 ετών. Ο Dr Toyoda, που ήταν γιος του ιδρυτή της εταιρείας Kiichiro Toyoda, ξεκίνησε την καριέρα του με την Toyota Motor Corporation (TMC) το 1952, έχοντας νωρίτερα αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Nagoya με το πτυχίο του μηχανικού. Αργότερα απέκτησε το διδακτορικό του μηχανικού, γράφοντας τη διατριβή του με θέμα την έγχυση καυσίμου.

Ο Dr Toyoda υπηρέτησε σε πολλές θέσεις κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του, όπου η τεχνολογία των αυτοκινήτων ήταν αυτό που ήθελε. Έγινε Διευθύνων Σύμβουλος το 1961 και μετά από προαγωγές σε ανώτερο Διευθύνοντα Σύμβουλο το 1967 και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο το 1972, διορίστηκε Πρόεδρος του οργανισμού πωλήσεων της Toyota το 1981. Μετά τη συγχώνευση των οργανισμών πωλήσεων και παραγωγής το 1982 έγινε Πρόεδρος της.

Με την πρόσφατα ενσωματωμένη TMC, υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1992 έως το 1999. Αφού υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο για 57 χρόνια, ο Dr Toyoda ανέλαβε τη θέση του επίτιμου προέδρου από το 1999 μέχρι το θάνατό του. Ο Dr Toyoda είναι ο πατέρας του σημερινού Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, Akio Toyoda, του μεγαλύτερου γιου του. Η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ αργότερα η Toyota Motor Corporation θα πραγματοποιήσει μια αποχαιρετιστήρια συγκέντρωση στη μνήμη του Shoichiro Toyoda.