Η Skoda στο τέλος Αυγούστου αποκάλυψε το Vision 7S (Skoda Vision 7S). Μαζί με τη νέα αμιγώς ηλεκτρική πρόταση στην κατηγορία των SUV, οι Τσέχοι ανέφεραν πως μετά το 2026 θα έρθει και το τέλος του Skoda Fabia. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον ερχομό ενός νέου μικρού ηλεκτρικού μοντέλου που θα αντικαταστήσει τη Fabia.

Μπορεί η Skoda Fabia να κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στην Ευρώπη και ακόμα λιγότερο στην ελληνική αγορά, όμως ο επικεφαλής της Skoda, Klaus Zellmer επιβεβαίωσε στο αγγλικό περιοδικό Autocar πως η Skoda Fabia φτάνει στο τέλος της, αφού πιθανότατα το νέο Super Mini μοντέλο θα έχει και νέο όνομα.

Μπορεί ακόμα να είναι πολύ νωρίς, όμως οι πληροφορίες θέλουν το νέο μοντέλο να βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, ενώ η αυτονομία του θα φτάνει τα 250 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει πως θα είναι ένα αυτοκίνητο πόλης και κοντινών προορισμών, αφού για μια απόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης θα θέλει τουλάχιστον μια ή ακόμα και δύο στάσεις για να επαναφορτιστεί.

Το σχέδιο των Τσέχων για την ηλεκτροκίνηση συνεχώς προχωρά και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Εμείς απλά ελπίζουμε πως θα υπάρχουν φορτιστές για όλους και με το ρεύμα να είναι σε λογικές τιμές γιατί έτσι όπως δείχνει η κατάσταση αυτή τη στιγμή μόνο συμφέρουσα επιλογή δε θα είναι η αγορά ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Πάντως για όσους θέλουν ακόμα η νέα Skoda Fabia ξεκινά από 14.990€.