Άνοιξε η διαδικασία για τα Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα

Αυτό που περίμεναν αρκετοί έγινε, αφού δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το άρθρο για τα Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα. Έτσι όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες στην εφορία ή έχουν κάνει ηλεκτρονικά τη διαδικασία ακινησίας του οχήματος τους, από σήμερα μπορούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο για τους μήνες που θέλουν να κυκλοφορήσουν το όχημα τους.

Θυμίζουμε πως πλέον δεν υπάρχει πέναλτι και πως όποιος κινήσει το αυτοκίνητο του θα πληρώνει για τους αντίστοιχους μήνες που το θέλει. Για παράδειγμα για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12, για δύο μήνες τα 2/12, για τρεις μήνες τα 3/12 και ούτω καθεξής. Επιπλέον, θυμίζουμε πως για να γίνει άρση ακινησίας ενός οχήματος αυτό πρέπει να είναι ασφαλισμένο.

Για όσους θέλουν να κάνουν ηλεκτρονικά τη διαδικασία θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Εκεί αφού πληρώσουν τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας θα πρέπει να ανεβάσουν στην πλατφόρμα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου για να γίνει έλεγχος και να βεβαιωθεί η άρση της ακινησίας του οχήματος.

Σε αντίθετη περίπτωση που οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί στη εφορία τότε ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα πρέπει πρώτα να κλείσει ραντεβού με την εκάστοτε ΔΟΥ και να προσκομίσει τη Βεβαίωση Ακινησίας, την Αστυνομική Ταυτότητα ή το Διαβατήριο, αποδεικτικό πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας και το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο, το οποίο να είναι σε ισχύ.

Τέλος, στην περίπτωση που υπάρχει συνιδιοκτήτης σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι, οι οποίοι ενημερώνονται μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης ή μέσω e-mail εφόσον το έχουν δηλώσει και αφού συμφωνούν θα πρέπει να εγκρίνουν το αίτημα.