Το καλοκαιρινό διάλειμμα της F1 έλαβε τέλος και αύριο ξεκινάει το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα του Spa στο Βέλγιο. Εκεί η Ferrari θα παρουσιαστεί με αναβαθμισμένο κινητήρα στην προσπάθεια της να μειώσει την κακή εικόνα που έχει παρουσιάσει στα τελευταία GP. Ο Maurizio Arrivabene δήλωσε πως οι ερυθρόλευκοι δεν τα παρατούν ποτέ. Τα προβλήματα στη Ferrari ήταν πολλά, με αποτέλεσμα η Red Bull Racing να ανέβει ψηλότερα στη βαθμολογία και οι Tifosi να απογοητεύονται.

f1 ferrari 2Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα υπάρξει μια νέα έκδοση του κινητήρα της Scuderia, στην πίστα του Spa, αλλά είναι άγνωστο αν αυτό θα δώσει παραπάνω ώθηση στην ιταλική ομάδα. Ο ανταποκριτής της F1 Mathias Brunner, ανέφερε πως αυτή η αναβάθμιση θα κοστίσει τρία Token, όμως και πάλι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα όσον αφορά στην αξιοπιστία του κινητήρα.

Από την άλλη πλευρά ο Arrivabene πιστεύει πως η ανάπτυξη του κινητήρα δεν είναι προτεραιότητα της Ferrari στη μάχη του Πρωταθλήματος με τη Red Bull και τη Mercedes. “Το μονοθέσιο μας έχει δύο βασικές αδυναμίες στην αεροδυναμική απόδοση και τη μηχανική πρόσφυση”, δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ πριν ο στόχος ήταν να κερδίσει τον τίτλο, τώρα κινδυνεύει να μείνει πολύ πιο πίσω από τη Red Bull στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών.

f1 ferrari 3“Δεν υπερβάλλουμε την κατάσταση, στη Βουδαπέστη ήμασταν πιο γρήγοροι από αυτούς, και μπορούσαμε ακόμα και να τους προσπεράσουμε. Το χάσμα που έχει γίνει ελπίζουμε να αντιστραφεί στο Spa”, επέμεινε ο Arrivabene, ενώ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η Ferrari έχει πράγματι παραιτηθεί από το Πρωτάθλημα του 2016. “Η Ferrari δεν το βάζει κάτω και υπό τη διαχείρισή μου ποτέ δεν θα το έκανε. Είμαστε ήδη με το βλέμμα στραμμένο στο μονοθέσιο του επόμενου έτους και δεν θα βρεθούμε απροετοίμαστοι με τους νέους κανόνες. Τώρα όμως ενδιαφέρομαι για την τρέχουσα. Έχουμε να λύσουμε κάθε πρόβλημα το ταχύτερο δυνατό”.