Η Subaru παρουσίασε το ανανεωμένο Legacy. Το ιαπωνικό μοντέλο διαθέτει νέα μάσκα, νέους προφυλακτήρες, νέα LED φωτιστικά σώματα, νέα διακοσμητικά και νέες ζάντες αλουμινίου. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα, η πολύ λεπτή αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Χαρακτηριστική είναι η έκδοση Sport, η οποία διαθέτει νέους LED προβολείς ομίχλης, αλλά και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό συναντάμε τα καθίσματα από ύφασμα και δέρμα με τις κόκκινες ραφές, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου. Επιπλέον, υπάρχει και η κάθετη οθόνη αφής μεγέθους 11,6”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto κάνουν τη σύνδεση με τα smartphone παιχνίδι, ενώ μπορούν να γίνουν αναβαθμίσεις μέσω over-the-air.

Μηχανικά το Subaru Legacy θα διαθέτει δύο σύνολα βενζίνης. Το πρώτο είναι με τον ατμοσφαιρικό Boxer κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 182 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 24,4 κιλά. Η δεύτερη επιλογή που είναι και η πιο ισχυρή, αποτελείται από τον Turbo κινητήρας χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 260 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 38,2 κιλά.

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο διαθέτει όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας, αλλά και το EyeSight με το βελτιωμένο σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης. Οι βελτιώσεις των παλαιότερων συστημάτων κάνουν το Subaru Legacy ακόμη πιο ασφαλές, ενώ μέσα σε αυτά υπάρχει και η προσθήκη ηλεκτρικού ενισχυτή φρένων.

Το Legacy μπορεί να μην έχει την αίγλη του Impreza, αλλά με σχεδόν τους ίδιους κινητήρες κάτω από το καπό δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το διάσημο αδελφάκι του. Το μόνο που απομένει είναι να μάθουμε την τιμολογιακή πολιτική.