Το Nissan Navara είναι όπως γνωρίζουμε όλοι είναι το επαγγελματικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας. Οι Ιάπωνες όπως φαίνεται αναβάθμισαν το δυναμικό μοντέλο τους, παίρνοντας τις βάσεις από το Renault Alaskan και το Mercedes-Benz X-Class, αφού όπως είναι γνωστό υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στις τρεις εταιρείες.

Εξωτερικά οι αλλαγές είναι λίγες με την πιο βασική να είναι στην ανανέωση των LED φωτιστικών σωμάτων, καθώς και στις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17” και 18”, οι οποίες διαθέτουν νέα σχέδια. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το οποίο προσφέρεται με την οθόνη αφής μεγέθους 8”. Επιπλέον, υπάρχει δορυφορική πλοήγηση και το σύστημα Apple CarPlay για τη σύνδεση με Smartphone.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές στους κινητήρες παραμένοντας οι πετρελαιοκινητήρες dCi, με τους 163 και τους 190 ίππους. Αυτό όμως που αλλάζει εντελώς είναι το νέο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων των 6 σχέσεων. Το εν λόγω κιβώτιο διαθέτει μεγαλύτερες αναλογίες και βραχύτερο μοχλό για τις αλλαγές. Παράλληλα υπάρχουν νέες δισκόπλακες και δαγκάνες φρένων, που μεγαλώνουν τη δύναμη της πέδησης κατά 40%.

Οι αναρτήσεις πλέον είναι πολλαπλών συνδέσμων στο πίσω μέρος, ενώ το ύψος του από το έδαφος έχει ανέβει κατά 25 χιλιοστά. Παράλληλα το ωφέλιμο φορτίο έχει μεγαλώσει κατά 45 κιλά. Όπως είναι αναμενόμενο το αναβαθμισμένο Nissan Navara θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από τη Μεγάλη Βρετανία με την τιμή να ξεκινά από τις 21.850£ ή από τα 24.665€. Για όποιους ενδιαφέρονται για τη διπλή καμπίνα θα πρέπει να υπολογίσουν 31.125£ ή αντίστοιχα 35.136€. Η επιλογή; Δική σας.