Η MINI παρουσίασε το ανανεωμένο Countryman, το οποίο δεν έχει τεράστιες αλλαγές, όμως περιλαμβάνει νέες τεχνολογίες και νέα συστήματα ασφαλείας, αφού οι Βρετανοί έχουν δείξει ιδιαίτερο ζήλο πάνω σε αυτό το κομμάτι. Το ανανεωμένο μοντέλο διαθέτει νέα μάσκα με χρωμιωμένο πλαίσιο και LED φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος παραμένουν τα φωτιστικά σώματα με τη μίση σημαία της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ υπάρχουν και νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου.

Στο εσωτερικό και εδώ δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές. Η πιο σημαντική είναι ο πίνακας οργάνων, αφού πλέον είναι ψηφιακός με την οθόνη των 5”, ενώ υπάρχουν και περισσότερες επιλογές για το χρωματισμό και τις επενδύσεις των καθισμάτων. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων έρχονται να συμπληρώσουν τα δερμάτινα καθίσματα ανεβάζοντας τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά ούτε εδώ έρχονται μεγάλες αλλαγές. Η πιο σημαντική είναι ότι όλοι οι κινητήρες πληρούν τη νόρμα Euro 6d, ενώ αυτοί της βενζίνης διαθέτουν το φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων και οι αντίστοιχοι του πετρελαίου έχουν την αντιρρυπαντική τεχνολογία SCR με AdBlue. Το MINI One Countryman αποδίδει 102 ίππους, η Cooper έκδοση ανεβαίνει στους 136 ίππους, η Cooper S στους 192, ενώ η Cooper SE ALL4 φτάνει τους 220 ίππους. Αντίθετα οι κινητήρες πετρελαίου στις εκδόσεις One D, Cooper D και Cooper SD αποδίδουν 116, 150 και 190 ίππους αντίστοιχα.

Μπορεί οι αλλαγές του ανανεωμένου MINI Countryman να μην είναι πολλές, όμως πάντα ένα MINI θα είναι δελεαστικό. Άλλωστε οι Βρετανοί γνωρίζουν πολύ καλά τί πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν το υποψήφιο αγοραστικό κοινό. Αν υπολογίσει κανείς ότι η πληθώρα των εκδόσεων και των κινητήρων είναι τέτοια που μπορεί να καλύψει ακόμη και τον πιο απαιτητικό, τότε το MINI Countryman θα βρει σίγουρα τη θέση που του αναλογεί.