Η Porsche Macan είναι το μικρό SUV της γερμανικής φίρμας, η οποία ανανεώθηκε και προσφέρει ακόμη περισσότερα. Ο κόσμος την έχει αγαπήσει, αφού οι πωλήσεις της έχουν ξεπεράσει τις 600.000, με τους Γερμανούς να πιστεύουν πως το ίδιο μπορεί να γίνει και με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία αναμένεται σύντομα. Οι αλλαγές μπορεί να μην είναι πολλές, αλλά έχουν ουσία.

Μπροστά έχει ανανεωθεί η μάσκα, ο προφυλακτήρας, τα Full-LED φωτιστικά σώματα Porsche Dynamic Light System (PDLS), ενώ στο πίσω μέρος και εδώ υπάρχει ο ανανεωμένος προφυλακτήρας, τα LED φωτιστικά σώματα που ενώνονται από τη μια άκρη στην άλλη με μια λεπτή γραμμή, ενώ υπάρχει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, 20” και 21”, ενώ προσφέρεται σε 14 διαφορετικά χρώματα εκ των οποίων τα Papaya Metallic, Gentian Blue Metallic και Python Green είναι καινούργια.

Στο εσωτερικό και εδώ οι αλλαγές είναι λίγες, με κυριότερη τους διακόπτες που έγιναν αφής. Ο επιλογέας ταχυτήτων είναι μικρότερος, ενώ υπάρχει και το αναλογικό ρολόι. Φυσικά τα δερμάτινα καθίσματα και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Η οθόνη αφής μεγέθους 10,9”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει τη ζωή του οδηγού παιχνίδι.

Όπως ανακοίνωσαν οι Γερμανοί θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις που θα είναι η Macan, η Macan S και η Macan GTS. Μηχανικά θα υπάρχουν δύο κινητήρες. Η βασική έκδοση θα αποτελείται από τον 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 265 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,2”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 232 χλμ/ώρα.

Οι εκδόσεις S και GTS τροφοδοτούνται από το V6 κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων, όπου στην έκδοση S αποδίδει 380 ίππους και στην έκδοση GTS ανεβαίνει στους 440 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,6”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 259 χλμ/ώρα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,3”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 272 χλμ/ώρα.

Όλες οι εκδόσεις της Macan είναι τετρακίνητες και συνδυάζονται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων. Το γερμανικό μοντέλο έχει βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης, ενώ διαθέτει νέες ρυθμίσεις στην ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση Porsche Active Suspension Management. Στο βασικό εξοπλισμό της GTS συναντάμε την αερανάρτηση, η οποία χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 10 χιλιοστά, ενώ είναι πιο σφικτή κατά 10% μπροστά και κατά 15% πίσω.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι Γερμανοί ήδη δέχονται παραγγελίες για την ανανεωμένη Porsche Macan. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται να γίνουν τον Οκτώβριο, όπου κάπου εκεί αναμένεται να μάθουμε και τις τιμές της. Λίγη υπομονή λοιπόν.