Από τότε που κυκλοφόρησε η νέα BMW 8 Series πέρασαν τέσσερα χρόνια με τους Γερμανούς να προχωρούν στην ανανέωση της. Πιο συγκεκριμένα η BMW 8 Series Coupe, Gran Coupe και Cabrio δέχθηκαν αισθητικές παρεμβάσεις αλλάζοντας λίγο την όψη, κάνοντας τα μοντέλα να φαίνονται πιο επιθετικά.

Εξωτερικά δεσπόζει η μεγάλη διπλή μαύρη μάσκα με το ασημένιο περίγραμμα και τα LED φωτιστικά σώματα. Οι νευρώσεις στο καπό και η απουσία των προβολέων ομίχλης δίνουν μια άλλη αίσθηση. Στο πίσω μέρος και εδώ ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η πολύ λεπτή αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Στην έκδοση M850i xDrive υπάρχουν οι ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου μεγέθους 19” ή προαιρετικά αυτές των 20”, με τις μπλε δαγκάνες των φρένων

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες μεγέθους 12,3”, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά υπάρχουν συνολικά τρεις επιλογές, δύο βενζίνης και μια πετρελαίου. Η βασική έκδοση βενζίνης είναι η 840i xDrive, με τον 6κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 333 ίππους. Η δεύτερη επιλογή βενζίνης είναι η M850i xDrive, με το V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,4 λίτρων και τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 530 ίππους. Από πλευράς πετρελαίου υπάρχει η 840d xDrive, με τον κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 340 ίππους.

Επιπλέον, με την ανανέωση των μοντέλων BMW 8 Series Coupe, Gran Coupe και Cabrio, θα υπάρξει και μια ειδική έκδοση με την ονομασία 8 Χ JEFF KOONS. Πρόκειται για μια έκδοση που θα κατασκευαστεί σε μόλις 99 κομμάτια και την έχει επιμεληθεί o Αμερικάνος καλλιτέχνης Jeff Koons. Για όσους δε θυμούνται ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης είχε ξανασυνεργαστεί με τη BMW το 2010 δημιουργώντας τότε την M3 GT2 Art Car. Η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει ένα πολυστρωματικό φινίρισμα 11 χρωμάτων δημιουργώντας μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση. Αντίθετα στο εσωτερικό θα υπάρχουν οι δερμάτινες επενδύσεις, καθώς και οι μπλε και κόκκινες πινελιές με την υπογραφή του καλλιτέχνη.

Η ανανεωμένη BMW 8 Series σε όποια έκδοση και αν είναι σίγουρα εντυπωσιάζει. Για όσους ενδιαφέρονται αναμένεται να βρίσκεται στις αγορές ανά τον κόσμο το Μάρτιο. Το μόνο δίλημμα για την ελληνική αγορά είναι ποιος θα μπει σε διαδικασία να την αποκτήσει, αφού αυτή που κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά ξεκινά από 129.500€. Όπως και να έχει πάντως η τελική επιλογή είναι δική σας.