Η Skoda ανανέωσε τα Scala και Kamiq αλλάζοντας λίγο τη σχεδίαση, ενώ προσφέρει περισσότερες τεχνολογίες κάνοντας τα ακόμη πιο ασφαλή. Η αρχή έγινε με το Scala, το οποίο διαθέτει την επανασχεδιασμένη μάσκα, η οποία είναι μαύρη, ενώ γύρω γύρω έχει φινίρισμα αλουμινίου. Επιπλέον, στην έκδοση Monte Carlo υπάρχει η ολόμαυρη μάσκα. Οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να προσφέρουν μια πιο άγρια μορφή, ενώ υπάρχουν τα LED φωτιστικά σώματα και τα LED φώτα ημέρας. Για όσους θέλουν υπάρχουν εξτρά τα TOP LED Matrix φωτιστικά σώματα.

Από την άλλη πλευρά το Kamiq έχει γίνει αρκετά εντυπωσιακό με τη μαύρη μάσκα, τα LED φωτιστικά σώματα και τις νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”, 17” και 18”, οι οποίες δίνουν μια άλλη αίσθηση στην εμφάνιση. Παράλληλα, στο Kamiq υπάρχουν οι μαύροι εξωτερικοί καθρέπτες και η μαύρη πανοραμική οροφή για να δημιουργείται αντίθεση. Στο εσωτερικό υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 10,25”, καθώς και η οθόνη αφής μεγέθους 8,25” ή 9,2”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Μηχανικά τα Scala και Kamiq παραμένουν με τους κινητήρες που έχουν χωρίς να αλλάζει κάτι. Έτσι το Scala διαθέτει τον TSI κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 95 και τους 110 ίππους, ενώ υπάρχει και η G-TEC έκδοση με τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 90 ίππους. Από την άλλη πλευρά το Kamiq διατίθενται, με τους TSI κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1.000 και 1.500 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 110 και 150 ίππους αντίστοιχα. Παράλληλα, και εδώ υπάρχει η έκδοση G-TEC, με τον TSI κινητήρα των 1.000 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 90 ίππους.

Από πλευράς εξοπλισμού υπάρχουν τρεις εκδόσεις που είναι οι Essence, Selection και Monte Carlo, με τους Τσέχους να δίνουν έμφαση στις τεχνολογίες και την ασφάλεια. Από πλευράς ασφαλείας υπάρχουν 9 αερόσακοι, Front Assist με Pedestrian Monitor, Lane Assist, αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας, Maneuver Assist, Hands-on Detection, Side Assist, Adaptive Cruise Control και Adaptive Lane Assist.

Τα Skoda Scala και Kamiq μπορεί να μην είχαν μεγάλες αλλαγές εμφανισιακά, όμως οι Τσέχοι έδωσαν βάση στην ασφάλεια κάνοντας τα δύο μοντέλα τους πιο ασφαλή από ποτέ. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν η τιμολογιακή πολιτική θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα ή αν και εδώ οι τιμές θα αυξηθούν όπως γίνεται σε όλα τα ανανεωμένα μοντέλα που εμφανίζονται στην αγορά.