Ανανέωση για το Renault Clio

Το Renault Clio είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν ποντάρει οι Γάλλοι στην αυτοκίνηση. Το στοίχημα αυτό φαίνεται πως το έχουν κερδίσει, αφού το γαλλικό μοντέλο κυκλοφορεί στην αγορά αυτοκινήτου ανελλιπώς από το 1990, όπου και το είδαμε για πρώτη φορά. Βαδίζοντας ήδη στην 5η γενιά του, το Renault Clio προχώρησε σε ένα facelift, το οποίο όπως φαίνεται φέρνει κάποιες σημαντικές αλλαγές.

Όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες, υπάρχει η νέα μάσκα, με το νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, αλλά και τις αλλαγές στα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι πιο μικρά. Παράλληλα υπάρχουν και 12 μικρά LED λαμπάκια που προσφέρουν μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση, η οποία συνδυάζεται με τις νευρώσεις στο καπό και το νέο φωτιζόμενο σήμα της γαλλικής φίρμας. Στο πίσω μέρος οι αλλαγές εστιάζονται στον προφυλακτήρα και τα μεγαλύτερα LED φωτιστικά σώματα, ενώ υπάρχει και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα με τις μπλε ραφές, τα οποία διαθέτουν το λογότυπο της Alpine. Ο πήχης της πολυτέλειας ανεβαίνει με το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου. Επιπλέον, υπάρχουν και οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 7” ή 10” και μια αφής μεγέθους 7” ή 9,3”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα συστήματα Android Auto και Apple CarPlay κάνουν τη σύνδεση με τα smartphone παιχνίδι.

Μηχανικά η πιο σημαντική αλλαγή γίνεται με το νέο υβριδικό σύστημα E-Tech, το οποίο τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων και από δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 145 ίππους. Σύμφωνα με τους Γάλλους η μέση κατανάλωση είναι μόλις 4,1 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 93 γρ/χλμ.

Εκτός όπως από το υβριδικό σύστημα η Renault θα αφήσει στο Clio τον TCe 100 LPG κινητήρα, που συνδυάζει βενζίνη και υγραέριο. Εκτός όπως από αυτό θα παραμείνουν και οι κινητήρες βενζίνης SCe 65, TCe 90, αλλά και ο κινητήρας πετρελαίου Blue dCi 100. Μπορεί ακόμα να μην έχει γίνει γνωστό ποιες εκδόσεις θα βρεθούν στην ελληνική αγορά (πιθανότατα αυτές που υπάρχουν ήδη), αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως οι τιμές θα είναι αυξημένες σε σχέση με το Clio που κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά.