Το Lexus RX έχει δημιουργήσει το δικό του κοινό εδώ και 21 χρόνια που βρίσκεται στις αγορές ανά τον κόσμο. Οι Ιάπωνες παρουσίασαν την ανανεωμένη έκδοση ελπίζοντας πως το αγοραστικό κοινό θα συνεχίσει να δείχνει το ενδιαφέρον του στο μεγάλο SUV. Με την πρώτη ματιά διαπιστώνει κανείς πως το σχήμα του γίνεται πιο επιθετικό, αφού στο πίσω μέρος προσπαθεί να πάρει μια πιο Coupe μορφή. Εκτός όμως του RX πλέον θα υπάρχει και η έκδοση RXL, η οποία θα είναι με τρεις σειρές καθισμάτων.

Οι μηχανικοί της Lexus εξέτασαν κάθε τμήμα του οχήματος και βελτίωσαν την ακαμψία του αμαξώματος και το σύστημα ανάρτησης. Επιπλέον, υπάρχει η προσθήκη ενός νέου συστήματος για τα αμορτισέρ και ενός συστήματος ελέγχου για τα φρένα. Το αποτέλεσμα είναι ένα όχημα με εξαιρετική αίσθηση χειρισμού και ακρίβειας, αφήνοντας στον οδηγό μια μεγαλύτερη εμπειρία οδήγησης την οποία μπορεί να την απολαύσει και με το παραπάνω.

Η μεγάλη μάσκα με το σήμα της ιαπωνικής εταιρείας, τα μικροσκοπικά LED φωτιστικά σώματα και τα ανοίγματα μπροστά για την καλύτερη ροή του αέρα και την ψύξη του κινητήρα, κάνουν πιο όμορφο το Lexus RX. Στο πίσω μέρος οι διαφορές είναι εμφανέστατες αφού η Coupe μορφή του είναι πιο έντονη, με τα LED φωτιστικά σώματα, την αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, 19” και 20”.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια της Lexus διακρίνεται αμέσως με τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι και το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων. Η ψηφιακή οθόνη με το στροφόμετρο και το ταχύμετρο, αλλά και η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν τη ζωή του οδηγού πιο εύκολη. Για όσους δεν αρκούνται στα παραπάνω, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας προσφέρεται και με την οθόνη αφής μεγέθους 12,3”. Επιπλέον, υπάρχει συμβατότητα με τα προγράμματα Apple Carplay και Android Auto για τη σύνδεση με τα Smartphone.

Μηχανικά το Lexus RX θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις. Πρόκειται για τις 350L, 450 h και 450 hL. Η πρώτη είναι η βασική έκδοση με το V6 κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 295 ίππους. Η 450 h και η 450 hL θα προσφέρονται με τον ίδιο κινητήρα, αλλά με την ιπποδύναμη να ανεβαίνει στους 308 ίππους.

Από το ανανεωμένο Lexus RX δε θα μπορούσαν να λείπουν όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. Τα πιο σημαντικά είναι το Lexus Safety System + με τα Pre-Collision,  Dynamic Cruise Control, Assistant Tracking Assist, Road Sign Assist και τα Active Assist Cornering, ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης.

Σίγουρα η απόκτηση ενός Lexus RX για πολλούς μπορεί να είναι ένα όνειρο, όμως η πολυτέλεια, η ασφάλεια, η ταχύτητα, αλλά και η εμπειρία οδήγησης είναι κάτι ασυναγώνιστο για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Εμείς ανυπομονούμε να το οδηγήσουμε. Εσείς;