Τα μικρά μεν, αλλά γρήγορα δε Abarth είναι από τα αυτοκίνητα που ξέρουν να προκαλούν τον καθένα από εμάς που τα αγαπάμε. Ο σκορπιός θέλει πάντα να εξελίσσεται και να δαγκώνει όταν χρειάζεται ακόμη περισσότερο. Η ιταλική φίρμα γιορτάζει φέτος τα 70 χρόνια ζωής και για αυτό το λόγο ανανέωσε το 595 Pista.

Οι αλλαγές βέβαια δεν είναι μεγάλες, όμως δεν παύει το φρεσκάρισμα να το κάνει λίγο διαφορετικό. Η βασική αλλαγή είναι το νέο χρώμα Matte Grey, το οποίο εμπλουτίζεται με κίτρινες λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες και στους καθρέπτες. Ο διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης κάνουν την εξωτερική εμφάνιση ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Στο εσωτερικό το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect 7 HD διαθέτει τα συστήματα Android Auto και Apple CarPlay για σύνδεση με τα smartphone. Τα bucket καθίσματα της Sablet και το αγωνιστικό τιμόνι με τα paddle shift το κάνουν ακόμη πιο σπορ και εντυπωσιακό.

Η αλλαγή όμως που θέλανε όλοι είναι στο μηχανικό σύνολο. Πλέον ο Turbo κινητήρας χωρητικότητας 1,4 λίτρων αποδίδει 165 ίππους από 160 που ήταν, ενώ η ροπή φτάνει τα 23,4 κιλά. Οι 5 ίπποι παραπάνω έρχονται από την αλλαγή της τουρμπίνας που τοποθετήθηκε από τη Garrett, αλλά και τη νέα εξάτμιση Record Monza Active, ανεβάζοντας την τελική ταχύτητα στα 218 χλμ/ώρα.

Το ανανεωμένο Abarth 595 Pista διαθέτει τις αναρτήσεις της Koni, ενώ τα φρένα είναι με αεριζόμενους δίσκους 284 χιλιοστών μπροστά και 240 πίσω. Όποιος αποφασίσει να το αποκτήσει είναι σίγουρο πως θα απολαύσει ένα γρήγορο και ευέλικτο αυτοκίνητο, αφού ο σκορπιός γνωρίζει πολύ καλά πώς να εντυπωσιάζει.