Η Toyota ανανέωσε την Corolla, η οποία αποκτά πιο ισχυρούς υβριδικούς κινητήρες, ενώ παράλληλα βελτιώνεται τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Όπως γνωρίζουμε όλοι η αυτοκίνηση έχει αλλάξει σε πολλά πράγματα, όμως η Corolla διαθέτοντας μια κληρονομία 12 γενεών και με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 50.000.000 παγκοσμίως, μπορεί και αυτή να εκσυγχρονίζεται, όμως το DNA της δεν την αφήνει να φύγει από το παρελθόν της. Το ιαπωνικό μοντέλο θα κυκλοφορεί όπως και πριν σε εκδόσεις Hatchback Sedan και Touring Sports.

Εξωτερικά βλέπουμε να ξεχωρίζει η μάσκα με το σήμα της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο παραμένει μπλε στις υβριδικές εκδόσεις, τα LED φωτιστικά σώματα με τα LED φώτα ημέρας, ενώ οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να δώσουν μια πιο άγρια εμφάνιση. Στο πίσω μέρος υπάρχουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Φυσικά, η διχρωμία παραμένει όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, αλλά παράλληλα υπάρχουν και τρία νέα χρώματα που είναι τα Juniper Blue, Midnight Teal και Metallic Grey.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τα αναβαθμισμένα μαύρα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, το δερμάτινο τριάκτινο με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Επιπλέον, υπάρχουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3” και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μεγέθους 10,5”. Ο πίνακας οργάνων έχει τέσσερις διαφορετικές επιλογές για το πως θα φαίνεται που είναι οι Casual, Smart, Sport και Tough.

Μηχανικά η αναβάθμιση έρχεται στους υβριδικούς κινητήρες, οι οποίοι μπαίνουν στην 5η γενιά. Πρόκειται για τον κινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 140 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,2”, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 102 γρ/χλμ. Επιπλέον, υπάρχει και ο κινητήρας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 196 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,5”, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 107 γρ/χλμ. Το δυσάρεστο είναι πως καταργείται η έκδοση με τα 1.200 κ.εκ. και τους 116 ίππους, που άλλωστε έχει σταματήσει να πωλείται και στη χώρα μας από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η νέα Corolla είναι η υπηρεσία Toyota Smart Connect, η οποία προσφέρεται για τέσσερα χρόνια. Εκεί ο οδηγός μπορεί να έχει πλοήγηση μέσω cloud, καθώς και πληροφορίες κυκλοφορίας και ταξιδιού σε πραγματικό χρόνο. Παράλληλα υπάρχει και το ενσωματωμένο σύστημα φωνητικού ελέγχου που μπορεί να αναγνωρίσει εντολές, όπως για τον τρόπο χειρισμού των πολυμέσων, αλλά και το άνοιγμα ή το κλείσιμο των παραθύρων.

Μέσα σε όλα αυτά θα υπάρχει και η εφαρμογή MyT, η οποία μπορεί μέσω του smartphone να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο, να ρυθμίζει τον κλιματισμό, να ενεργοποιεί τα φώτα κινδύνου ή και να εντοπίζει το όχημα που ακριβώς βρίσκεται. Παράλληλα υπάρχει και το σύστημα Toyota T-Mate, το οποίο είναι ο συνδυασμός του Toyota Safety Sense, μαζί με τα ενεργά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και στάθμευσης. Τέλος, το αυτοκίνητο θα μπορεί να κάνει αναβαθμίσεις μέσω του over-the-air.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν την αναβαθμισμένη Toyota Corolla. Μπορεί ο κινητήρας βενζίνης των 1.200 κ.εκ., με τους 116 ίππους να καταργήθηκε, όμως τα δύο υβριδικά σύστημα γίνονται πιο δελεαστικά, με την αύξηση της ισχύς. Άλλωστε όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό η ηλεκτροκίνηση έχει εισβάλει για τα καλά στον τομέα της αυτοκίνησης, φέροντας συνέχεια αλλαγές στους κινητήρες.