Μια από τις πιο επιτυχημένες Alfa Romeo, η Giulietta φαίνεται πως ήρθε η ώρα να δεχθεί τις νέες παρεμβάσεις από του Ιταλούς και να ανανεωθεί αλλάζοντας και δείχνοντας πιο επιθετική, αλλά ταυτόχρονα και πιο όμορφη. Σε μια κομψή και όμορφη εκδήλωση που έγινε στο Μιλάνο, αποκαλύφθηκε η νέα μορφή της Giulietta, δείχνοντας, πως οι αλλαγές αν και περιορισμένες κάνουν τη διαφορά.

alfa romeo giulietta 211 χρωματισμοί συνολικά προσφέρουν στον υποψήφιο αγοραστή πολλές επιλογές, ενώ οι ζάντες αλουμινίου 16 και 18”, με τρία διαφορετικά σχέδια μεγαλώνουν τη γκάμα της επιλογής. Η ιταλική φινέτσα και με τη γνωστό σχεδιασμό που προτιμούν οι Ιταλοί στα αυτοκίνητα τους κάνει την ανανεωμένη Giulietta να ξεχωρίζει ακόμα και όταν οι αλλαγές είναι ελάχιστες.  

Ρίχνοντας την πρώτη ματιά ξεχωρίζει κανείς το διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα στο εμπρόσθιο μέρος του αμαξώματος, τις νέες ζάντες και φυσικά το λογότυπο “Giulietta”, το οποίο έχει διαφορετική γραμματοσειρά. Η πιο γρήγορη έκδοση ξεχωρίζει αμέσως από τα φωτιστικά σώματα με τα Carbon γραφικά, τις κόκκινες λεπτομέρειες του προφυλακτήρα, αλλά και από μεγαλύτερο πίσω διαχύτη. Ανανεωμένο είναι και το ηχοσύστημα της Bose με τον 8κάναλο ενισχυτή και τη συνολική απόδοση να φτάνει τα 500 Watt.

alfa romeo giulietta 4Μηχανικά θα υπάρχουν δύο κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου με συνολικά 7 διαφορετικές εκδόσεις ιπποδύναμης. Στους κινητήρες βενζίνης τη βασική έκδοση θα αποτελέσει ο TB χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 120 ίππους. Επιπλέον, θα υπάρχει και TB MultiAir με την ίδια χωρητικότητας, αλλά τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 και τους 170 ίππους, ενώ θα υπάρχει και TBi Veloce χωρητικότητας 1,75 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 240 ίππους.

Από πλευράς πετρελαίου τη βασική έκδοση αποτελεί ο JTDM II κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 120 ίππους. Η επόμενη επιλογή είναι ο JTDM II χωρητικότητας 2 λίτρων , με τη μέγιστη ισχύ να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις 150 και 175 ίππων.

alfa romeo giulietta 3Το καινοτόμο Uconnect σύστημα με την οθόνη αφής 5 ή 6,5″, βρίσκεται υπερήφανα στη μέση του ταμπλό της Νέας Giulietta. Η συσκευή πολυμέσων διαθέτει σύνδεση Bluetooth για χρήση του τηλεφώνου και αναπαραγωγή ήχου συνεχούς ροής, Aux – in υποδοχή, θύρα USB, φωνητικές εντολές, SMS Reader και συσκευή DAB για να ακούτε το ραδιόφωνο με ψηφιακή ποιότητα.

Η Alfa Romeo Giulietta φαίνεται πως ξαναμπήκε για τα καλά στη ζωή μας δείχνοντας πως οι Ιταλοί της Alfa Romeo σέβονται την ιστορία τους. Μπορεί οι αλλαγές να ήταν λιτές στο ανανεωμένο μοντέλο, άλλωστε και για αυτό το λόγο το ονόμασαν “Facelift Model Year 2016”, όμως πάντα έχουν ένα λόγω παραπάνω να προκαλούν με τις σχεδιαστικές τους ικανότητες, αλλά και τη δύναμη τους. Τέλος, τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη την 1η Μαρτίου.