Το Audi R8 είναι ένα από τα αγαπημένα μοντέλα στην αγορά αυτοκινήτου. Μπορεί να μην είναι προσιτό για όλους, όμως ο καθένας θα ήθελε να το οδηγήσει για να μπορέσει να νιώσει την αδρεναλίνη που προσφέρει ένα τέτοιο Sports Car. Η γερμανική εταιρεία προχώρησε στην ανανέωση του R8, το οποίο γίνεται πιο δυνατό, αλλά και πιο αγωνιστικό, δείχνοντας πως δε συμβιβάζεται με τίποτα.

Η Audi Sport ανακοίνωσε πως το ανανεωμένο R8 έχει κοινά εξαρτήματα κατά 50% με το R8 LMS GT3 και 60% κοινά εξαρτήματα με το αγωνιστικό R8 LMS GT4. Έτσι κοιτώντας κάποιος το facelift μοντέλο ξεχωρίζει αμέσως τη νέα μάσκα με τους γνωστούς κύκλους της Audi να βρίσκονται στο καπό, τους νέους προφυλακτήρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τα νέα φωτιστικά σώματα, το νέο διαχύτη και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης τιτανίου. Επιπλέον, υπάρχουν δύο νέα χρώματα το Kemora Grey και το Ascari Blue, ενώ το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τα carbon κεραμικά φρένα και τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” και 20”.

Μηχανικά ο ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας χωρητικότητας 5,2 λίτρων έχει δυναμώσει και διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η βασική έκδοση προσφέρεται με 570 ίππους και 56 κιλά ροπής. Το 0-100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3,4”, ενώ τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ/ώρα. Το R8 V10 Performance Quattro αποδίδει με τον ίδιο κινητήρα 620 ίππους και 59,1 κιλά ροπής. Το 0-100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3,1”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 331 χλμ/ώρα.

Επιπλέον, η ανάρτηση του ανανεωμένου R8 έχει βελτιωθεί με νέες ρυθμίσεις, όπως και το ESC, ενώ υπάρχουν τέσσερα επίπεδα οδήγησης Dry, Wet, Snow και Performance. Τα νέα φρένα είναι πιο ισχυρά, αφού από τα 100 χιλιόμετρα σε πλήρη ακινητοποίηση χρειάζεται 1,5 μέτρο λιγότερο, ενώ από τα 200 σε πλήρη στάση χρειάζεται 5 μέτρα λιγότερα.

Το Audi R8 έχει εξελιχθεί με τον καιρό και έχει γίνει ένα από τα πιο δυνατά Sports Car της αγοράς. Το σίγουρο είναι πως σε οποίου τα χέρια και να βρεθεί θα δώσει τέλεια οδήγηση με σταθερή πορεία και όποια δύσκολη στροφή και αν βρει στο διάβα του θα διατηρήσει την πορεία του χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στον οδηγό. Εμείς θέλουμε να το οδηγήσουμε. Εσείς;