Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη GM Ελλάς, ανακοίνωσε την ανάκληση 374 Opel Mokka, κατασκευής 2015 και 2016, εκ των οποίων τα 369 είναι ήδη στους ιδιοκτήτες τους. Τα εν λόγω αυτοκίνητα ενδέχεται να παρουσιάσουν εισχώρηση νερού μέσα στη σύνδεση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου φρένων EBCM. Στη χειρότερη περίπτωση, το νερό μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, το οποίο ενδεχομένως να οδηγήσει σε ροή υψηλής ενέργειας και απότομη θέρμανση της περιοχής με ενδεχόμενο ανάφλεξης.

Για να διορθωθεί το πρόβλημα θα πρέπει να ελεγχθεί εάν το κάλυμμα του νερού στο κλιπ στερέωσης έχει σφραγίζει σωστά. Επιπλέον, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η σωστή μόνωση του φις στερέωσης της EBCM. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα που σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Όλοι οι ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο επιθυμούν χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη GM Ελλάς στο τηλέφωνο 211 – 2111543.