Το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Mercedes – Benz Ελλάς Α.Ε. ανακοίνωσε την ανάκληση 227 Smart Fortwo με ημερομηνία παραγωγής από τον Απρίλιο μέχρι και Νοεμβρίου 2014 και κωδικούς (BM453342, BM453343, BM453344 και BM453353). Το πρόβλημα εντοπίζεται στη μη σωστή υλοποίηση της συγκόλλησης της βάσης του βραχίονα ράβδου στρέψης στο αμορτισέρ, λόγω ενός σφάλματος του προμηθευτή.   Υπό ιδιαίτερα υψηλές καταπονήσεις θα μπορούσαν να αποκοπούν οι ραφές συγκόλλησης της βάσης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν δυσμενώς οι ιδιότητες οδήγησης του οχήματος λόγω μιας ισχυρότερης κλίσης ταλάντωσης, ενώ σε μεγαλύτερες περιστροφές του τιμονιού υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο πρόκλησης ζημιάς στα ελαστικά. Στα προς ανάκληση οχήματα δεν θα μπορούσε, συνεπώς, να αποκλειστεί ο αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος.  

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, ώστε να προσέλθουν σε όποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο επιθυμούν, για να γίνει ο έλεγχος και η αντικατάσταση όπου χρειαστεί, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της Mercedes – Benz στο τηλέφωνο 8001176000.