Ανακαλούνται 922 SEAT Leon και Toledo για τους αερόσακους

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε. αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων SEAT στην Ελλάδα ανακοίνωσε την ανάκληση 922 οχημάτων Leon (5F) και Toledo (KG), με έτος παραγωγής από το 2013 έως το 2015.

Στα επηρεασμένα αυτοκίνητα τα οποία είναι εξοπλισμένα με αερόσακο οδηγού από την Takata, υπάρχει η πιθανότητα να προκληθεί αλλοίωση του προωθητικού υλικού λόγω υψηλής υγρασίας αέρα και μεταβολών θερμοκρασίας. Ως αποτέλεσμα, σε περίπτωση ατυχήματος και ενεργοποίησης του αερόσακου οδηγού, ενδέχεται θραύσματα του περιβλήματος της γεννήτριας να αποκολληθούν και κατά συνέπεια να τραυματίσουν τους επιβάτες του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της SEAT επιθυμούν, για να γίνει ο έλεγχος και οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της SEAT στο τηλέφωνο 210-6263701, είτε ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής επικοινωνίας SEAT στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.seat.gr/company/contact-us.html.