Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Kosmocar Α.Ε., γενικό εισαγωγέα αυτοκινήτων Audi στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 696 οχημάτων A4, A6, A8, TT και Audi Cabriolet με έτος παραγωγής από το 2000 έως το 2001.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, σε αυτοκίνητα Audi με τιμόνι τριών ακτίνων και αερόσακο οδηγού Takata με γεννήτρια αερίου Nadi ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος κατασκευής, ενδέχεται, λόγω παλαιότητας, να επηρεαστεί η λειτουργία του αερόσακου οδηγού. Σε περίπτωση ενός ατυχήματος, ενδέχεται η προστατευτική ικανότητα του αερόσακου να είναι περιορισμένη, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί o κίνδυνος τραυματισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Audi επιθυμούν, για να γίνει αντικατάσταση της γεννήτριας αερίου στη μονάδα αερόσακου του οδηγού, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Audi στο τηλέφωνο 210-9981200 και ώρες 09:00-18:00 καθημερινά ή στο email: customercare@kosmocar.gr.