Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Mazda Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανακοίνωσε την ανάκληση 5.877 οχημάτων Mazda 3 (BK), με ημερομηνία παραγωγής από 18 Φεβρουαρίου 2003 έως 22 Ιουνίου 2006.

Στα συγκεκριμένα οχήματα, το πλαστικό λογότυπο στο κάλυμμα της μονάδας αερόσακου του τιμονιού μπορεί να θρυμματιστεί και να εκτοξεύσει θραύσματα στο εσωτερικό του οχήματος κατά τη διάρκεια της λειτουργίας αερόσακου σε περίπτωση σύγκρουσης. Λόγω της ακατάλληλης προδιαγραφής υλικού, το πλαστικό λογότυπο μπορεί να γίνει εύθραυστο. Σε αυτήν την κατάσταση, το λογότυπο μπορεί να σπάσει κατά τη διάρκεια μιας κανονικής λειτουργίας αερόσακου. Πλαστικά θραύσματα του σπασμένου λογότυπου μπορεί να χτυπήσουν τους επιβάτες, αυξάνοντας την πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού των επιβατών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mazda επιθυμούν, για να γίνει αντικατάσταση του καλύμματος της μονάδας αερόσακου του τιμονιού, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Mazda, το οποίο αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.mazda-gr.com.