Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., επίσημο αντιπρόσωπο της Nissan στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 471 οχημάτων Juke (F16), με ημερομηνία παραγωγής από 18/09/2019 έως 28/08/2020.

Η Nissan εντόπισε ότι η αλλαγή σχεδιασμού του κουμπιού ασφάλισης της πλάτης του πίσω καθίσματος δημιούργησε την πιθανότητα, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και σε σπάνιες περιπτώσεις, η διπλωμένη πλάτη του πίσω καθίσματος να μην ασφαλίσει όταν την επαναφέρετε στην όρθια θέση. Σε αυτή την συνθήκη και σε περίπτωση ατυχήματος, ο επιβάτης του πίσω καθίσματος καθώς και τα αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα στον χώρο των αποσκευών δεν θα έχουν την σωστή πρόσδεση και έτσι δεν πληρούνται οι απαιτήσεις των κανονισμών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Nissan επιθυμούν, για να γίνει αντικατάσταση των κουμπιών ασφάλισης των δύο πίσω καθισμάτων, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στα τηλέφωνα 210-3489313 και 210-3489438.