Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Σφακιανάκης A.Ε.Β.E. επίσημο εισαγωγέα και διανομέα των αυτοκινήτων Suzuki στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 239 οχημάτων Ignis, με αριθμούς πλαισίων από JSAMFH91S00113409 έως JSAMFH91S00207858.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται ο σωλήνας εξαέρωσης να μην έχει κολλήσει σωστά στο δοχείο καυσίμου, εξ’ αιτίας ακατάλληλης κατασκευαστικής διαδικασίας του υλικού παραγωγής. Ως εκ τούτου, το τμήμα συγκόλλησης μπορεί να αποσπασθεί λόγω κραδασμών που δημιουργούνται κατά την κανονική χρήση του οχήματος, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει διαρροή καυσίμου από την εν λόγω περιοχή, όταν το δοχείο είναι πλήρες καυσίμου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν μέσω προσωπικής επιστολής, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Suzuki επιθυμούν για να γίνει έλεγχος της συγκόλλησης του σωλήνα εξαέρωσης και αντικατάσταση δοχείου καυσίμου σε περίπτωση που δεν καλύπτει τις εργοστασιακές, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. στο τηλέφωνο 210-3499940 καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.