Ανακαλούνται 1.892 SEAT Ibiza και Arona

Ανακαλούνται 1.892 SEAT Ibiza και Arona

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την ΤΕΧΝΟΚΑΡ – AUTOHELLAS A.T.E.E., ανακοίνωσε την ανάκληση 1.892 SEAT Ibiza και Arona. Πρόκειται για μοντέλα του 2018, όπου στα επηρεαζόμενα οχήματα είναι πιθανό µε συγκεκριμένο συνδυασμό επιβατών στα πίσω καθίσματα και σε συγκεκριμένη κατάσταση οδήγησης, η διπλή πόρπη της πίσω αριστερής ζώνης να ανοίξει ακούσια.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκύψει όταν το κεντρικό και το αριστερό κάθισμα είναι ταυτόχρονα κατειλημμένα. Σε περίπτωση βλάβης, ο επιβάτης που βρίσκεται στην πίσω αριστερή πλευρά δεν προστατεύεται πλέον από το σύστημα συγκράτησης σε συμβάν ατυχήματος ή απότομου φρεναρίσματος και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν, με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο επιθυμούν για να γίνει ο έλεγχος και οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της SEAT στο τηλέφωνο 8001180000 ή ηλεκτρονικά µέσω της εφαρμογής επικοινωνίας της SEAT στην ηλεκτρονική διεύθυνση (http://www.seat.gr/corporate/contact-us.html).