Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Volvo Car Hellas Α.Ε., ανακοίνωσε την ανάκληση 180 οχημάτων S80, S60, V70, XC70, S60CC, V60, XC60, V60CC, V40 και V40CC (κωδικός ανάκλησης R-10026) με έτος παραγωγής 2014-2017, εξοπλισμένων με 4κύλινδρους δίλιτρους πετρελαιοκινητήρες.

Μετά από έρευνες της Volvo Cars, έχει εντοπιστεί ότι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται να παγιδευτεί αέρας στο κύκλωμα ψύξης του κινητήρα. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε εξαρτήματα του κινητήρα λόγω της ανεπαρκούς ψύξης τους και στη χειρότερη περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστεί μια τοπική πυρκαγιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Volvo επιθυμούν για να γίνει παρακολούθηση της λειτουργίας του κινητήρα και επισκευή-τοποθέτηση επιπλέον σωλήνα ώστε να απομακρυνθεί ο εγκλωβισμένος αέρας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Volvo Car Hellas στο τηλέφωνο 210-5794900.