Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 131 οχημάτων Sprinter (ΚΣ 910), με έτος παραγωγής από το 2018 έως το 2020, για ενημέρωση του λογισμικού για την αναγνώριση σχέσης στο κιβώτιο

Σε ορισμένα οχήματα με σύστημα κίνησης στους μπροστινούς τροχούς και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενδέχεται η λειτουργία αναγνώρισης σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων να μην λειτουργεί όπως προβλέπεται. Συνεπώς, ενδέχεται το φως της όπισθεν να μην λειτουργεί προσωρινά έως την επόμενη εκκίνηση κινητήρα, με αποτέλεσμα να μην είναι επαρκής ο φωτισμός πίσω από το όχημα. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν, ενδεχομένως, δύσκολο για τους υπόλοιπους οδηγούς να δούνε ότι το όχημα κινείται ή ενδέχεται να κινηθεί προς τα πίσω. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αυξήσει τον πιθανό κίνδυνο ατυχήματος και τραυματισμού ατόμων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz επιθυμούν προκειμένου να γίνει ενημέρωση του λογισμικού για την αναγνώριση σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 0080097777777 ή 00302112111597.