Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Τεχνοκάρ Autohellas Α.Τ.Ε.Ε., γενικό αντιπρόσωπο αυτοκινήτων SEAT στην Ελλάδα, ανακοινώνει την ανάκληση 1.248 μοντέλων Ibiza και Arona, με ημερομηνία παραγωγής από 30/10/2016 έως 06/11/2018. Στα επηρεαζόμενα οχήματα είναι πιθανό µε τη χρήση τα πίσω τακάκια-σιαγόνες να φθείρονται και τα καλώδια του χειρόφρενου να χαλαρώνουν προκαλώντας έλλειψη τάσης στο παξιμάδι ρύθμισης του μοχλού χειρόφρενου.

Με την έλλειψη τάσης ενδέχεται από τη χρήση του φρένου και του χειρόφρενου να μετακινηθεί η θέση ρύθμισης του παξιμαδιού. Ως αποτέλεσμα, η διαδρομή του μοχλού (χειρόφρενου) μπορεί να αυξηθεί. Εάν ο οδηγός δεν παρατηρήσει την αύξηση της διαδρομής του μοχλού, το αυτοκίνητο μπορεί να μη συγκρατείται σωστά από το χειρόφρενο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν μέσω προσωπικής επιστολής, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της SEAT επιθυμούν για να γίνει o έλεγχος και οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες όπου απαιτείται, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της SEAT Line στο τηλέφωνο 8001180000 ή μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ιστοσελίδας της SEAT http://www.seat.gr/corporate/contact-us.html.