Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Ford Motor Hellas, επίσημο εισαγωγέα και διανομέα των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 1.191 Focus, C-Max, Transit Connect, Galaxy, S-Max, Mondeo και Kuga με κινητήρες βενζίνης 1, 1,5 και 1,6 λίτρων και ημερομηνία παραγωγής από 18/11/2016 έως 03/05/2018.

Σύμφωνα µε τον Κατασκευαστή, εάν ένας φθαρμένος συμπλέκτης µε τάση για ολίσθηση εμπλακεί κατ’ επανάληψη σε συμβάντα ολίσθησης υπό υψηλή ενέργεια θα προκύψει υπερθέρμανση. Αυτό προκαλεί οσμές από τον συμπλέκτη και μειωμένη απόδοση του οχήματος. Ορισμένα οχήματα µε κινητήρα 1, 1,5 ή 1,6 EcoBoost, ενδέχεται να εμφανίσουν θραύση της πλάκας πίεσης του συμπλέκτη.

Στην απίθανη περίπτωση θραύσης της πλάκας πίεσης του συμπλέκτη, μπορεί να ακουστεί θόρυβος από την περιοχή του κιβωτίου ταχυτήτων και σε ακραίες περιπτώσεις να εκτοξευθούν θραύσματα και να χτυπήσουν εξαρτήματα στο χώρο του κινητήρα, µε πιθανότητα καπνού ή και φωτιάς στην περιοχή του χώρου του κινητήρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Ford επιθυμούν, για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης λογισμικού της ηλεκτρονικής μονάδας του κινητήρα, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Ford ή στο τηλέφωνο 210–4805620, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info11@ford.com.