Ανανεώθηκε το MX-5

ByXenofwntas

06/01/2022 , ,

Ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα της Mazda, το MX-5 ανανεώθηκε, με τους Ιάπωνες να λένε πως έγινε ακόμη καλύτερο. Πιο συγκεκριμένα το ανανεωμένο μοντέλο πλέον διαθέτει την τεχνολογία Kinematic Posture Control (KPC), η οποία κάνει ακόμη καλύτερη την ανάρτηση.

Επιπλέον, όταν το MX-5 έχει υψηλές ταχύτητες ή όταν έχει μεγαλύτερη πλευρική επιτάχυνση, τότε το σύστημα αναγνωρίζει την διαφορά ταχύτητας ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς και εφαρμόζει μια διακριτική δύναμη πέδησης στον πίσω εσωτερικό τροχό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το MX-5 να είναι ακόμη πιο σταθερό.

Το ανανεωμένο MX-5 πλέον θα διαθέτει και ένα νέο χρωματισμό για το αμάξωμα που είναι το Platinum Quartz Metallic, ενώ εσωτερικά στις επιλογές πλέον θα υπάρχουν τα δερμάτινα καθίσματα Nerracotta Nappa. Επιπλέον, οι Ιάπωνες δίνουν την επιλογή της μαλακής οροφής Dark Blue, για όσους το επιθυμούν, με σκοπό να δημιουργείται αντίθεση.

Μπορεί να μην υπάρχουν αλλαγές στο μηχανικό κομμάτι, αφού παραμένει κάτω από το καπό ο 4κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 132 ίππους, ενώ υπάρχει και ο κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 184 ίππους.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως το ανανεωμένο MX-5 θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στον Ιανουάριο, ενώ στην ελληνική αγορά αναμένεται μέχρι και τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022. Μπορεί να μην έχει μεγάλες αλλαγές το MX-5, όμως πάντα θα παραμένει ένα εντυπωσιακό και ελκυστικό αυτοκίνητο.