Άλλαξε η ώρα του αγώνα στο Miami GP

Εχθές στο Miami έγινε το Sprint και οι Κατατακτήριες. Από νωρίς οι ιθύνοντες ανησυχούσαν για την τροπή που θα πάρει ο καιρός σήμερα, αφού αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στην περιοχή σε σημείο που μπορεί να χρειαστεί η εκκένωση της πίστας από όσους βρεθούν εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή. Κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο να γίνει άμεσα, όποτε η FIA αποφάσισε να αλλάξει η ώρα του αγώνα.

Έτσι ύστερα από την απόφαση της FIA η έναρξη του αγώνα θα γίνει τρεις ώρες νωρίτερα. Πιο συγκεκριμένα από τις 16:00 τοπική ώρα μεταφέρεται στις 13:00. Στη χώρα μας η ώρα του αγώνα μεταφέρεται στις 20:00 το βράδυ και όχι στις 23:00 που ήταν αρχικά να διεξαχθεί. Έτσι όσοι θέλουν να δουν τον αγώνα σε ζωντανή μετάδοση θα πρέπει να συντονιστούν με τον ΑΝΤ1+ στις 20:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος.

Η ανακοίνωση της FIA αναφέρει “Μετά από συζητήσεις μεταξύ της FIA, της F1 και του διοργανωτή του Μαϊάμι, ελήφθη η απόφαση να μετατεθεί η έναρξη του Grand Prix του Miami της Κυριακής στις 13:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος) στο Μαϊάμι, λόγω της πρόγνωσης καιρού που αναμένεται να φέρει ισχυρότερες βροχοπτώσεις αργότερα το απόγευμα, κοντά στην αρχικά προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα”.

“Αυτή η απόφαση ελήφθη για να διασφαλιστεί η ελάχιστη δυνατή διακοπή του αγώνα και για να διασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση του Grand Prix υπό τις καλύτερες συνθήκες και για να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια των οδηγών, των οπαδών, των ομάδων και του προσωπικού”.