Αλλαγή χρωμάτων για την Toro Rosso;

ByXenofwntas

06/04/2015 ,

Και ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή του τρίτου Grand Prix της χρονιάς για το Πρωτάθλημα της Formula 1 την Κυριακή του Πάσχα στην Κίνα, η Renault έχει κάνει έναν από τους χειρότερους απολογισμούς στην ιστορία της. Η επιλογή της Toro Rosso να συνεργαστεί με τη Renault φαίνεται ότι μπορεί να της γυρίσει σε μπούμερανγκ, αφού ο γαλλικός κινητήρας δε μπορεί να κοντράρει ούτε το γερμανικό της Mercedes, αλλά ούτε και αυτόν της Ferrari.

f1 toro rosso 2Μετά το τέλος του circuit της Μαλαισίας, άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη πως η Toro Rosso θα αλλάξει τα χρώματά της, προκειμένου να μη μοιάζει με τη Red Bull. Αυτό δεν είναι άλλο από το σενάριο με τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ του γαλλικού ομίλου και της Toro Rosso. Οι Γάλλοι παρατηρώντας ότι το όνομά τους οδεύει στο να αποκτήσει κακή φήμη, εξαιτίας της αποτυχίας στην F1, σκέφτηκαν ακόμα και την αποχώρηση. Στο βάθος όμως υπάρχει και η πιθανότητα εξαγοράς κάποιας ομάδας, δίνοντας έτσι στη Renault το πλεονέκτημα να έχει τη δική της ομάδα αποκλειστικά.

Οι συζητήσεις με τους ιθύνοντες της Toro Rosso βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, γεγονός που ενδέχεται να φέρει πρώτα την αλλαγή χρωμάτων στα μονοθέσιά της. Το κίτρινο χρώμα, το οποίο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Renault, είναι αυτό που φαίνεται πως θα γίνει πιο άμεσα, από ότι η εξαγορά της. Η απορία που μας δημιουργείται ωστόσο είναι πως εάν αλλάξει μόνο χρώματα η Toro Rosso δε συνεπάγεται και αυτόματη βελτίωση του κινητήρα. Το τί μέλλει γενέσθαι θα φανεί στα επόμενα Grand Prix.