Η FIA συνεχίζει τις αλλαγές στην F1, αφού μετά τους βαθμούς στους αγώνες που δεν ολοκληρώνονται, αποφάσισε να αλλάξει τον κανονισμό των ελαστικών για την εκκίνηση των αγώνων. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι πρώτοι 10 στον αγώνα έπρεπε αναγκαστικά να εκκινήσουν με αυτά που χρησιμοποιούσαν στη διάρκεια του Q2. Ελεύθερη επιλογή ελαστικών υπήρχε μόνο σε βρόχινες συνθήκες, μεταξύ ενδιαμέσων και βρόχινων ελαστικών.

Μετά από εκτενείς συζητήσεις με τους υπευθύνους των ομάδων, η FIA πήρε την απόφαση να καταργήσει αυτόν τον κανονισμό και να αφήσει ελεύθερη την επιλογή ελαστικών και για τους πρώτους 10 στην εκκίνηση του αγώνα, αφού αυτό το προνόμιο υπήρχε μόνο από την 11η θέση και κάτω.

Έτσι μετά τις νέες συνθήκες θα έχει περισσότερες επιλογές στρατηγικής η κάθε ομάδα, αφού η ελεύθερη επιλογή ελαστικών πριν την εκκίνηση του αγώνα αναμένεται να κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο συναρπαστική. Όπως φαίνεται η FIA θέλει να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους αγώνες της F1, με τις ομάδες και τους πιλότους να είναι θετικοί σε όλο αυτό. Βέβαια, τα αποτελέσματα θα τα δούμε εντός πίστας.