Αλλαγές στα εργοστάσια της Volkswagen

ByXenofwntas

28/12/2018

Η Volkswagen θέλοντας να παραμείνει ψηλά στη λίστα των υποψήφιων αγοραστών θα κάνει αλλαγές στα εργοστάσια της, με σκοπό να ανταπεξέλθει στη ζήτηση, η οποία αυξάνεται συνεχώς. Έτσι προσανατολίζεται σε εργοστάσια πολλαπλών οχημάτων και όχι σε συγκεκριμένα μοντέλα. Το τελευταίο απόκτημα του ομίλου η Skoda φαίνεται πως κερδίζει όλο και περισσότερα, αφού η εξέλιξη της ίσως να είναι και η μεγαλύτερη σε σχέση με τις άλλες μάρκες του ομίλου.

Κατά τη συνεδρίαση που έκανε το εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen, ενέκρινε τα νέα σχέδια για το τι πρόκειται να γίνει στα εργοστάσια. Η στρατηγική ανάθεση των εργοστασίων αντανακλά τις προκλήσεις των επόμενων 5 ετών και θέτει τα απαραίτητα θεμέλια για το μέλλον. Τα εργοστάσια στο Emden και στο Ανόβερο θα μετατραπούν σε μέρη όπου θα κατασκευάζονται ηλεκτρικά οχήματα.

Αυτό θα ξεκινήσει το 2022, ενώ για να εξυπηρετηθεί η Ευρώπη αναζητείται χώρος για νέο εργοστάσιο στην Ανατολική Ευρώπη. Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως είναι ότι το Passat θα μεταφερθεί και θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Skoda στο Kvasiny της Τσεχίας, όπου θα γίνεται και η κατασκευή των Superb και Kodiaq από το 2023. Το Karoq και το Ateca όπως λέγεται θα μεταφερθούν στη νέα μονάδα που θα γίνει στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι αλλαγές αυτές δημιουργούν τεράστιες προκλήσεις για το εργατικό δυναμικό του ομίλου. Φυσικά, θα ανοίξουν και νέες θέσεις εργασίας όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο ανάπτυξης του νέου εργοστασίου. Αυτή τη στιγμή εργάζονται στον όμιλο περισσότεροι από 660.000 υπάλληλοι. Από αυτούς οι 290.000 είναι στη Γερμανία. Η παραγωγή του Ομίλου έχει στοχεύσει σε αύξηση της παραγωγικότητας κατά 30% μέχρι το 2025.

Σίγουρα, ο όμιλος της Volkswagen αποφάσισε μεγάλες αλλαγές κάτι που ίσως αλλάξει και τα δεδομένα. Η Skoda κερδίζει όλο και περισσότερο την εκτίμηση των δύσκολων στελεχών της γερμανικής φίρμας, αφού και η ποιότητα κατασκευής έχει ανέβει, αλλά και το προσωπικό εργάζεται άψογα έτσι ώστε να ανεβαίνει συνέχεια ο πήχης. Ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία για τους ανθρώπους της Skoda να είναι η κατασκευή του Passat.