Όσοι βλέπουν τον τίτλο του άρθρου θα αναρωτιούνται τι σχέση έχει η τιμή της βενζίνης με τα Τέλη Κυκλοφορίας. Νέο αλαλούμ προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση με τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017, αλλά αυτή τη φορά συμπεριλαμβάνοντας την τιμή της βενζίνης. Συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως ενδέχεται να μπει ένας νέος φόρος στην τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου, αυξάνοντας την κατά 10 λεπτά το λίτρο, με σκοπό να μειωθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς.

teli kykloforias 2Επιπλέον το σχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνει ένα ειδικό αυτοκόλλητο με τσιπάκι, στο οποίο θα φαίνεται αμέσως εάν κάποιο αυτοκίνητο έχει πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας που του αναλογούν η όχι. Επιπλέον, εκεί θα περνάνε και οι πληροφορίες για το αν το αυτοκίνητο έχει περάσει ΚΤΕΟ. Έτσι με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και εύκολο εντοπισμό των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν χωρίς να πληρώσει ότι τους αναλογεί.

Βέβαια σε όλα αυτά που θα γίνουν θα κοστίσουν κάποια εκατομμύρια Ευρώ στο Υπουργείου, αφού το τσιπάκι δε θα είναι δωρεάν. Το αν τα χρήματα βρεθούν από το φόρο στη βενζίνη και το πετρέλαιο είναι άγνωστο, αλλά όπως και να έχει για άλλη μια φορά θα τη νύφη θα την πληρώσει ο καταναλωτής. Σαφέστατα και είναι πιο δίκαιο να πληρώνονται τα Τέλη Κυκλοφορίας με βάση το πώς κινείται ένα αυτοκίνητο, αλλά το θέμα είναι πόσο θα κοστίσει ο υπολογισμός του χιλιομέτρου στην τσέπη του κάθε οδηγού, αλλά και πόσα χρήματα θα χρειαστεί το κράτος για την έκδοση των Chip και των αυτοκόλλητων.