50 χρόνια τετρακίνησης της Subaru με ειδική έκδοση του Forester

Η Subaru γιορτάζει 50 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο σύστημα τετρακίνησης και μάλιστα δημιούργησε μια ειδική έκδοση του Forester με την ονομασία XT-Edition. Το επετειακό Forester XT-Edition διαθέτει τη νέα βαφή Geyser Blue, ενώ όσον αφορά στην έκδοση εξοπλισμού είναι η Sport. Εξωτερικά ξεχωρίζει η μεγάλη μαύρη μάσκα με το σήμα της Subaru και τα LED φωτιστικά σώματα με τα LED φώτα ημέρας. Οι προβολείς ομίχλης έχουν τρία LED λαμπάκια αλλάζοντας λίγο αυτά που γνωρίζουμε.

Στο πίσω μέρος υπάρχουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Επιπλέον, υπάρχουν οι μπάρες οροφής. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, ενώ υπάρχουν και τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών για να δημιουργείται αντίθεση.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τα υφασμάτινα-δερμάτινα καθίσματα με τις λευκές ραφές. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο πίνακας οργάνων παραμένει αναλογικός με τις λευκές βελόνες, ενώ ανάμεσα στο στροφόμετρο και το ταχύμετρο υπάρχει μια μικρή ψηφιακή οθόνη με τις απαραίτητες ενδείξεις. Παράλληλα υπάρχει μια μικρή ψηφιακή οθόνη, ενώ η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας τοποθετείται κατόπιν ζητήσεως του πελάτη.

Από μηχανικής πλευράς δεν άλλαξε τίποτα, αφού κάτω από το καπό παραμένει ο Boxer κινητήρας χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 177 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 30,5 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το Lineartronic CVT κιβώτιο, με την κίνηση φυσικά να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Από πλευράς ασφάλειας υπάρχει η τέταρτη γενιά του EyeSight Driver Assist, το οποίο διαθέτει 11 συστήματα ασφαλείας, όπως το αυτόματο σύστημα διεύθυνσης έκτακτης ανάγκης, το ενεργό Cruise Control, το σύστημα διατήρησης και αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και το σύστημα παρακολούθησης του οδηγού.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να γνωρίζει πως το Forester XT-Edition κυκλοφορεί ήδη στην αγορά της Ιαπωνίας και θα βρεθεί και σε αυτή της Βόρειας Αμερικής. Για την Ευρώπη ακόμα δεν έχει γίνει κάτι γνωστό. Όσο για την τιμή; Στην εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας κοστολογείται στα 3.355.000¥ ή 23.816€.