40 χρόνια SEAT Ibiza με επετειακή έκδοση

Το SEAT Ibiza βρίσκεται στην αγορά αυτοκινήτου εδώ και 40 χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό η ισπανική εταιρεία θέλοντας να γιορτάσει τα 40 χρόνια με έναν ιδιαίτερο τρόπο δημιούργησε μια επετειακή έκδοση για το μικρό μοντέλο. Μπορεί η SEAT να βρίσκεται στον όμιλο της Volkswagen από το 1986, όμως αυτό δε σημαίνει πως ο όμιλος δε σέβεται η δεν υπολογίζει τα θέλω των Ισπανών.

Όπως είναι γνωστό η SEAT εκείνη την εποχή είχε ζητήσει τη βοήθεια της Porsche για έναν κινητήρα με άμεσο ψεκασμό καύσιμου θέλοντας να τον χρησιμοποιήσει στο Ibiza. Έτσι επήλθε η συμφωνία και η SEAT κατέληξε στο γερμανικό όμιλο. Το Ibiza βρίσκεται αισίως στην 5η γενιά και έχει πουλήσει πάνω από 6.000.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως. Το SEAT Ibiza Anniversary Limited Edition αναμένεται να κυκλοφορήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2024 και θα διαθέτει νέο εξοπλισμό και νέα χρώματα.

Το SEAT Ibiza Anniversary Limited Edition θα έχει το αποκλειστικό Graphene Gray χρώμα, καθώς και τις ζάντες αλουμινίου Cosmo Grey μεγέθους 18”. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν τα σκούρα bucket καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, ενώ θα υπάρχει και το λογότυπο “Anniversary Limited Edition”. Για όσους ενδιαφέρονται ίσως θα πρέπει να έχουν το νου τους επειδή η ισπανική εταιρεία δεν ανέφερε ούτε πόσα θα κυκλοφορήσουν, αλλά ούτε και πόσα θα καταλήξουν σε κάθε χώρα. Πάντως πιθανολογείται πως θα είναι ακριβότερο από τα Ibiza που κυκλοφορούν.